Fem viktiga nyheter om Bröstförstoring

Fem viktiga nyheter om Bröstförstoring

Fem viktiga nyheter om bröstförstoring och bröstimplantat

Bröstförstoring är en av de mest eftertraktade estetiska ingreppen inom plastikkirurgi. På Plastikguiden.se strävar vi efter att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna, teknikerna och implantaten. Denna artikel riktar sig till dig som överväger bröstförstoring och vill veta mer om vad som är nytt inom området. Här får du insikt i de bästa alternativen på marknaden, inklusive information om olika implantat som Motiva, Polytech, Mentor och B-Lite.

Bröstförstoringens utveckling

Bröstförstoring har genomgått betydande förändringar de senaste åren. Tekniker och material har utvecklats för att ge bättre resultat, ökad säkerhet och kortare återhämtningstider.

Nya tekniker inom bröstförstoring

Moderna metoder såsom till exempel fettransplantation, även kallad lipofilling, blir allt mer populära att kombinera med bröstimplantat. Denna teknik innebär att fett från en del av kroppen flyttas till brösten, vilket ger en mer naturlig känsla och utseende. Fettransplantation kan också användas som enda metod för att skapa ett större bröst.

Fördelarna med moderna implantat

Dagens implantat, såsom till exempel Motiva och Mentor, erbjuder en rad fördelar. Dessa inkluderar bättre formstabilitet, minskad risk för kapselkontraktur och en mer naturlig känsla. Alla implantat som Johan Thorfinn använder är kända för sin avancerade teknologi och säkra profil, vilket innebär att de antingen är FDA-godkända och/eller CE-märkta.

Implantattyper och deras egenskaper

Att välja rätt implantat är avgörande för ett lyckat resultat. Här är en översikt över de vanligaste alternativen:

Motiva-implantat

Motiva-implantat är kända för sin unika yta som skapar en tunn och följsam vävnadskapsel. Det skapar därför ett bröst som har en bra förmåga att anpassa sig till kroppens rörelser. Dessa implantat erbjuder både säkerhet och naturliga resultat. Motiva har ett implantat med styvare silikon (Motiva Round) som ger ett rundare bröst. Motiva har även ett mjukt implantat (Motiva JOY) som i mycket stor utsträckning känns som den egna bröstvävnaden. Johan Thorfinn gör operationen enligt det nya JOY.(dot)®️ konceptet.

Mentor-implantat

Mentor är en av de mest erfarna tillverkarna av bröstimplantat och är kända för sin höga kvalitet och säkerhetsstandarder. Mentor erbjuder släta och texturerade implantat, och har för ett par år sedan lanserat sin senaste version Mentor Xtra som innehåller mjukt silikon men ger ett runt resultat tack vare att det är extra uppfyllt.

Polytech-implantat

Polytech är en annan ledande tillverkare som erbjuder ett brett utbud av texturerade och släta implantat, designade för att minimera risken för komplikationer. Polytech är också den enda tillverkaren som har en yta av polyurethan på sina implantat. Denna yta det extremt god infästning av implantatet i den egna vävnaden.

B-lite-implantat by Polytech

B-Lite-implantat är unika på marknaden tack vare deras låga vikt, vilket kan minska belastningen på kroppen och ge en lättare upplevelse. B-lite finns både med en vanlig texturerad yta och med polyurethan.

Bröstförstoring med plastikkirurg Johan Thorfinn

Boka konsultation för bröstförstoring med Johan Thorfinn

Johan Thorfinn är en erfaren plastikkirurg i Linköping och Norrköping, specialiserad på bröstförstoring. Med sitt fokus på patientens önskemål och säkerhet, erbjuder han en rad moderna metoder och implantat för att uppnå de bästa resultaten.

Konsultationsprocessen

Vid din konsultation med Johan Thorfinn går ni tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar. Han använder avancerade 3D-simuleringar för att visa möjliga resultat, vilket hjälper dig att fatta ett informerat beslut.

Eftervård och återhämtning

Efter ingreppet erbjuder Johan Thorfinn noggrann uppföljning och stöd för att säkerställa att du återhämtar dig på bästa sätt och är nöjd med resultatet. Johan Thorfinn använder ultraljud för att undersöka bröstimplantat, vilket är en skonsam metod som höjer säkerheten för dig som patient.

Återhämtning efter bröstförstoring av Johan Thorfinn på Plastikakademin.

Vanliga frågor om bröstförstoring

Vilka är fördelarna med Motiva-implantat?

Motiva-implantat erbjuder en unik kombination av estetik och säkerhet. Deras innovativa yta minskar risken för komplikationer och ger en naturlig känsla.

Vilka är fördelarna med Mentor-implantat?

Mentor har funnits längst på marknaden och är FDA-godkända. Mentor erbjuder både texturerade och släta implantat.

Hur lång är återhämtningstiden efter en bröstförstoring?

Återhämtningstiden varierar beroende på individ och teknik, men de flesta patienter kan återgå till sina normala aktiviteter inom några veckor.

Vad är skillnaden mellan släta och texturerade implantat?

Texturerade implantat skapar en stadigare vävnadskapsel vilket gör att implantatet har lättare att sitta kvar över tid. Släta implantat skapar en tunnare vävnadskapsel som ger en mer naturligt känsla och utseende.

Hur vet jag vilken implantatstorlek som är rätt för mig?

Vid konsultationen med Johan Thorfinn använder ni ristestet och 3D-simuleringar för att hitta den implantatstorlek som bäst matchar dina önskemål och kropp.

Kan jag kombinera bröstförstoring med andra ingrepp?

Ja, många patienter väljer att kombinera bröstförstoring med andra ingrepp som bukplastik, intimkirurgi eller fettsugning för en mer komplett kroppsförvandling.

Vad kostar en bröstförstoring?

Kostnaden varierar beroende på vilken typ av implantat och teknik som används, men vid konsultationen får du en detaljerad kostnadsöversikt.

Läs mer om bröstförstoring

Läs vidare på Plastikguiden.se finns en stor FAQ med många fler frågor och svar om bröstförstoring. Du kan också se före- och efterbilder på patienter som Johan Thorfinn har opererat, och läsa mer om olika bröstimplantat.

Slutsats

Att välja att genomgå en bröstförstoring är ett stort beslut som kräver noggrann övervägning och information. Johan Thorfinn strävar efter att ge dig den senaste och mest tillförlitliga informationen för att hjälpa dig att fatta rätt beslut. Johan Thorfinn och hans team på Plastikakademin i Linköping är redo att ge dig den vård och expertis du behöver för att uppnå dina estetiska mål.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.