logo

Maila mig

johan@plastikguiden.se

Före- & efterbilder

Före- & efterbilder

Före- och efterbilder estetiska ingrepp

Här hittar du före- och efterbilder för att ge exempel på hur resultatet kan bli efter olika operationer. Vissa typer av operationer är svåra att illustrera med bilder och därför har vi till exempel inga bilder av intimkirurgiska operationer. Alla patienter är opererade av Johan Thorfinn och har givit sitt tillstånd till publiceringen.

Bröstförstoring

Kommentar: Den här patienten har valt ett mjukt implantat (Motiva Ergonomix) med en högre profil (Full) för att ge ett slutresultat med en naturlig sluttning på ovansidan och samtidigt ett put av vårtgården.

Kommentar: Patienten valde ett implantat som har ett mjukare silikon (Motiva Ergonomix), och implantaten ligger bakom muskeln. I stående ger det en mer naturlig sluttning upptill på bröstet än ett implantat som har ett styvare silikon och som ger ett mer rundare bröst. Profilen Full är den näst högsta profilen i Motiva-sortimentet och ger en kombination av fyllighet och put.

Bröstlyft med implantat

bröstlyft med implantat motiva Ergonomix Johan Thorfinn

Kommentar: Patienten hade en lätt sidoskillnad från början och vårtgårdarna placerade lägre än det undre bröstvecket. Därför kombinerades förstoringen med ett bröstlyft. Implantaten är Motiva Ergonomix som har ett mjukare silikon, och implantaten är placerade bakom muskeln.

Bröstlyft

bröstlyft Johan Thorfinn plastikguiden plastikakademin före efter bild

Kommentar: Med ett bröstlyft minskar man bröstet häng genom att höja vårtgård och bröstvårta och göra bröstets undre del rundare. Man försöker alltid att bevara så mycket som möjligt av volymen, men med ett konventionellt bröstlyft blir volymen på bröstet oftast något mindre än innan operationen. Fyllnaden i bröstets övre del kvarstår ofta oförändrad jämfört med innan operationen. Om man istället önskar en rundare form även i övre delen av bröstet så bör man överväga ett bröstimplantat. I vissa fall kan man dock istället använda en del av bröstvävnaden för att fylla ut området under vårtgården vilket ger mer ”put” (så kallad ”balkongteknik” eller dermoglandulär lambå). Detta kan aldrig helt ersätta den fyllnad som man får med ett  bröstimplantat men för patienter som inte vill ha implantat kan det vara ett bra alternativ. 

Bröstförminskning

Kommentar: Patienten önskade en mindre bröstvolym. Samtidigt med bröstförminskningen görs alltid ett bröstlyft och förminskning av vårtgårdarna. Hud-mot-hudkontakt under bröstet minskar, vilket ofta minskar problem med hudirritation. Fyllnaden i bröstets övre del blir ofta densamma efter operationen som den var innan, och bredden på brösten ändras oftast inte. Man kan ofta komplettera med fettsugning av sidorna på bröstet för att minska området kring BH-bandet och göra bröstet mer markerat vid sidan.

Bukplastik

Kommentar: Bilderna visar två olika patienter före och efter stor bukpalstik. Hud och  och underhudsfett är borttaget på nedre delen av buken, och glipan mellan magmusklerna är sydd. Detta ger en tightare mage och mindre besvär av ”bullen på magen”.

stor bukplastik Johan Thorfinn plastikakademin

Kommentar: Den här patienten var något äldre än vad de flesta är när de genomgår operation. Ålder är oftast inget problem i sig om man bara är frisk i övrigt. Skillnaden i livskvalitet är påtaglig när man går från en mage med en större ”bulle” som ofta sitter i vägen för att knäppa byxor eller träna till att ha en plattare mage.

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se