Före- & efterbilder estetisk plastikkirurgi

Före- & efterbilder estetisk plastikkirurgi

Före- och efterbilder estetiska ingrepp

Här hittar du före- och efterbilder för att ge exempel på hur resultatet kan bli efter olika operationer. Vissa typer av operationer är svåra att illustrera med bilder och därför har vi till exempel inga bilder av intimkirurgiska operationer. Alla patienter har givit sitt tillstånd till publiceringen. Operationerna är utförda på Plastikakademin i Linköping av Johan Thorfinn.

Dessa bilder ska ses som exempel på resultat efter operationer. Individuella resultat beror på många olika faktorer och varierar mellan personer. Det är också viktigt att veta att alla ingrepp innebär en risk för komplikationer. Du kan läsa mer om risker och komplikationer här. 

Bröstförstoring bakom bröstmuskeln (Motiva Round)

Bröstförstoring med Motiva Round 380ml Demi bakom muskeln Johan Thorfinn Plastikguiden RSD380Qid

Kommentar: Genom att välja ett implantat med styvare silikon (Motiva Round) så blir bröstet rundare upptill. Den här patienten har den mellanlåga profilen Demi men får ändå en fin projektion. Det beror på att patienten har en del egen bröstvävnad från början. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförstoring bakom bröstmuskeln (Motiva Ergonomix)

Kommentar: Den här patienten har valt ett mjukt implantat (Motiva Ergonomix) med en högre profil (Full) för att ge ett slutresultat med en naturlig sluttning på ovansidan och samtidigt ett put av vårtgården. Motiva har en yta som är slät och bidrar därför till att kroppen bildar en väldigt tunn vävnadskapsel runt implantatet, vilket ger en mycket låg risk för kapselkontraktion. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförstoring bakom bröstmuskeln (Motiva Ergonomix)

Kommentar: Patienten valde ett implantat som har ett mjukare silikon (Motiva Ergonomix), och implantaten ligger bakom muskeln. I stående ger det en mer naturlig sluttning upptill på bröstet än ett implantat som har ett styvare silikon och som ger ett mer rundare bröst.  Profilen Full är den näst högsta profilen i Motiva-sortimentet och ger en kombination av fyllighet och put. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförstoring framför bröstmuskeln (Motiva Round)

före och efterbild bröstförstoring med motiva round 340ml demi johan thorfinn

Kommentar: Bröstimplantatet är placerat framför bröstmuskeln och patienten har valt Motiva Round som är ett styvare silikon vilket ger en rundare form och högre fyllnad upptill. Genom att placera implantatet framför muskeln så får man en naturlig fyllnad i bröstets under del som ger ett intryck av ett lyft utan att man behöver flytta på vårtgården. Det är en lämplig metod om man inte har ett uttalat häng. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförstoring bakom bröstmuskeln (Mentor Xtra Siltex)

Bröstförstoring av Johan Thorfinn med Mentor Xtra SIltex 405ml High Profile hög profil silikonimplantat dualplane

Kommentar: Patienten har valt ett silikonimplantat från Mentor med textur (”knottrig yta”). Kroppen bildar en något stadigare kapsel runt microtexturerade implantat jämfört med släta implantat vilket gör att de har mindre risk att flytta sig med tiden. Eftersom patienten inte har så mycket egen bröstvävnad så läggs implantaten bakom bröstmuskeln för att ge ytterligare täckning och minska risken att man ser en rundning av bröstimplantaten i den övre delen. Det bidrar också till en naturlig sluttning i bröstets övre del. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Implantatbyte (före - efter 6 månader - efter 3,5 år)

förebild implantatbyte byte av anatomiska bröstimplantat Johan Thorfinn
efterbild implantatbyte byte till motiva round corse bröstimplantat Johan Thorfinn

Kommentar: Patienten hade anatomiska (droppformade) implantat som var texturerade och med styvt silikon. Dessa hade hon haft i ungefär 10 år. Patienten valde sedan att byta till Motiva Round 725ml Corsé. Efterbilderna visar resultat efter 3,5 år. För att bevara bröstens form när man har bröstimplantat är det viktigt att alltid ha bra stöd i BH. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Implantatbyte (Mentor Xtra Siltex)

byte av bröstimplantat från 550ml till mentor xtra Siltex 725ml operation av Johan Thorfinn plastikguiden

Kommentar: Patienten hade sedan flera år texturerade implantat (Mentor Classic 550ml). Hon önskade gå upp i volym samt byta till en modernare produkt och valde Mentor Xtra Siltex 725ml High profile. Detta är ett toppigare och mer uppfyllt implantat, och ger därför en rundare form med mer put. Implantaten är placerade bakom bröstmuskeln. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstlyft med implantat (Motiva Ergonomix)

bröstlyft med implantat motiva Ergonomix Johan Thorfinn

Kommentar: Patienten hade en lätt sidoskillnad från början och vårtgårdarna placerade lägre än det undre bröstvecket. Därför kombinerades förstoringen med ett bröstlyft. Implantaten är Motiva Ergonomix som har ett mjukare silikon, och implantaten är placerade bakom muskeln. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstlyft med implantat (Mentor Xtra), fettsugning BH-band

Kommentar: Patienten hade en del egen bröstvävnad från börjar varför det räckte med ett mindre implantat bakom muskeln. Operationen är kompletterad med fettsugning vid sidorna för att få ett mer markerat avslut/rundning på bröstet. Patienten har haft ärren tejpade varför huden närmast vårtgårdarna är blekare jämfört med den solbrända huden på övriga kroppen. Läs mer om ärrtejpning här. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstlyft utan implantat

bröstlyft Johan Thorfinn plastikguiden plastikakademin före efter bild

Kommentar: Med ett bröstlyft minskar man bröstet häng genom att höja vårtgård och bröstvårta och göra bröstets undre del rundare. Man försöker alltid att bevara så mycket som möjligt av volymen, men med ett konventionellt bröstlyft blir volymen på bröstet oftast något mindre än innan operationen. Fyllnaden i bröstets övre del kvarstår ofta oförändrad jämfört med innan operationen. Om man istället önskar en rundare form även i övre delen av bröstet så bör man överväga ett bröstimplantat. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstlyft utan implantat (balkongteknik)

Före- och efterbild på plastikkirurgiskt bröstlyft (mastopexi) utförd av Plastikguiden Johan Thorfinn på Plastikakademin i Linköping.

Kommentar: Den har patienten har opererats med så kallad ”balkongteknik” eller dermoglandulär lambå. Det innebär att istället för ett implantat så använder man en del av bröstvävnaden för att fylla ut området under vårtgården vilket ger mer ”put” än ett vanligt bröstlyft. Detta kan aldrig helt ersätta den fyllnad som man får med ett  bröstimplantat men för patienter som inte vill ha implantat kan det vara ett bra alternativ. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstlyft utan implantat (balkongteknik)

Bröstlyft av Johan Thorfinn på Plastikakademin i Linköping

Kommentar: Bröstlyft med dermoglandulär lambå eller så kallad ”balkongteknik”. Efter 6 månader så kan man se att det är en kvarstående fyllnad bakom vårtgården vilket är ett resultat av att den egna bröstvävnaden under vårtgården är infälld under bröstet vilket påminner om ett implantat. Det är ett bra alternativ för patienter som inte vill ha ett implantat men som ändå vill ha ett lite mer putande bröst. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförminskning

Patient som har gjort bröstförminskning (bröstreduktion) utförd av Johan Thorfinn Plastikguiden på Plastikakademin i Linköping.

Kommentar: Patienten hade en större volym än vad hon önskade och vårtgårdarna var uttöjda samt aningen lägre än bröstvecket. Genom att minska volymen och höja upp vårtgårdarna till en position som är strax ovan bröstvecket så får bröstet ett nättare utseende och tyngdkänslan minskar. Det blir också mindre hud-mot-hudkontakt under bröstet, vilket många upplever positivt eftersom det minskar hudirritation och svettningar. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförminskning

Kommentar: Patienten önskade en mindre bröstvolym. Samtidigt med bröstförminskningen görs alltid ett bröstlyft och förminskning av vårtgårdarna. Hud-mot-hudkontakt under bröstet minskar, vilket ofta minskar problem med hudirritation. Fyllnaden i bröstets övre del blir ofta densamma efter operationen som den var innan, och bredden på brösten ändras oftast inte. Man kan ofta komplettera med fettsugning av sidorna på bröstet för att minska området kring BH-bandet och göra bröstet mer markerat vid sidan. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bröstförminskning

Kommentar: När bysten är stor kan vårtgårdarna vrida sig utåt förutaom att de sitter lågt och pekar nedåt. I samband med att man gör en bröstförminskning görs alltid ett samtidigt bröstlyft och många gånger kan man även flytta vårtgårdarna så att de placeras mer i  mitten. I det här fallet är ärren fortfarande något röda men det bleknar med tiden. För att skynda på ärrutmognaden så rekommenderar jag att man tejpar. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Bukplastik och sydda magmuskler

Före och efter bilder stor bukplastik av Johan Thorfinn på Plastikakademin.

Kommentar: Bilderna visar före och efter stor bukplastik med muskelrafi dvs att bukväggsmusklerna är sydda (rektusdiastas). Efterbilderna är tagna 6 månader efter ingreppet. Ärret i naveln har mognat ut och ärret på magen kommer att blekna ytterligare med tiden. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Kommentar: Bilderna visar två olika patienter före och efter stor bukpalstik. Hud och  och underhudsfett är borttaget på nedre delen av buken, och glipan mellan magmusklerna är sydd. Detta ger en tightare mage och mindre besvär av ”bullen på magen”. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

stor bukplastik Johan Thorfinn plastikakademin

Kommentar: Den här patienten var något äldre än vad de flesta är när de genomgår operation. Ålder är oftast inget problem i sig om man bara är frisk i övrigt. Skillnaden i livskvalitet är påtaglig när man går från en mage med en större ”bulle” som ofta sitter i vägen för att knäppa byxor eller träna till att ha en plattare mage. Operation utförd av plastikkirurg Johan Thorfinn.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.