Johan Thorfinn

Johan Thorfinn

Johan Thorfinn cv plastikakademin

Johan Thorfinn CV (curriculum vitae)

Vill du veta mer om plastikkirurgen Johan Thorfinn i Linköping? Läs en sammanfattning här.

Johan Thorfinn är specialist i plastikkirurgi

Johan driver Plastikguiden och arbetar som överläkare på Plastikakademin i Linköping. Patienter från Norrköping, resten av Östergötland och södra Sverige söker sig till honom för operation. Han har fått sin specialistutbildning till plastikkirurg vid Universitetssjukhuset i Linköping, och även vidareutbildat sig på det ansedda Stanforduniversitetet i USA där han också har varit ansvarig för flera forskningsstudier. Johan har gjort en avhandling 2006 och blev docent i plastikkirurgi vid Linköpings Universitet 2011.

Specialintressen inom plastikkirurgi

Johan Thorfinn har specialiserat sig på olika typer av bröstoperationer och intimkirurgi. Intimingrepp har han lång erfarenhet av då han opererat personer med könsdysfori och urinrörsmissbildningar. Johan har också ett specialintresse för bukplastik och andra operationer som görs efter kraftig viktnedgång, och han har dessutom en bred repertoar av andra typer av skönhetsoperationer. Inom den rekonstruktiva kirurgin har Johan även stor erfarenhet av bland annat svåra brännskador och kroniska sår.

Utvecklar instrument för bröstförstoring

Johan Thorfinn har arbetat för att utveckla plastikkirurgin internationellt vid sidan av det kliniska arbetet. Han har skrivit många vetenskapliga artiklar och författat ett flertal kapitel i internationella plastikkirurgiska läroböcker. Johan bedriver även utvecklingsprojekt inom den estetiska kirurgin och har tagit fram ett kirurgiskt instrument för att förbättra resultaten vid ingrepp med bröstimplantat. Han är flitigt anlitad som föredragshållare på nationella och internationella kongresser samt har mottagit flertalet stipendier och pris för sina vetenskapliga och kliniska insatser.

Samarbeten och media

Johan Thorfinn har också regelbundet utbyte med internationella kollegor på estetiska kliniker i världen, och deltar ofta i kurser utomlands för att hålla sig uppdaterad om de senaste metoderna. Johan har också varit handledare för blivande plastikkirurger och undervisat blivande läkare på läkarutbildningen om bland annat brännskador samt sårvård, och har anlitats som expert på plastikkirurgi under två säsonger av TV-serien Sjukhuset (TV3) samt TV-programmet Outsiders (TV5).

Johan Thorfinns medlemskap och uppdrag

Johan Thorfinn sitter i styrelsen för Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Vidare kan nämnas att Johan Thorfinn innehar medlemskap i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Sveriges Läkarförbund, samt Svenska Läkaresällskapet.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.