Intimkirurgi kvinna

Intimkirurgi kvinna

Intimkirurgi och imtimoperation blygdläppsplastik och vaginalförsnävning på Plastikakademin i Linköping av Johan Thorfinn.

Intimkirurgi Linköping Norrköping

Intimkirurgi innebär antingen en operation på blygdläppar, på slidan eller venusberg. Efterfrågan på intimkirurgi ökar och vi har mycket stor vana av detta. Våra patienter som genomgår intimoperation kommer inte bara från Linköping och Norrköping, utan från resten av Östergötland och hela södra Sverige.  Alla operationer utförs på Plastikakademin i Linköping.

Vi pratar intimkirurgi

Podd-duon Skönhetsbyggarna har ett helt avsnitt i sin videoblogg om kvinnlig intimkirurgi. Där kan du höra om de olika ingreppen, få information om fördelar, risker och fallgropar, samt vad man som patient bör tänka på. Du hittar avsnittet på YouTube eller kan titta på det genom att klicka på play-symbolen nedan. Eftersom det är åldersbegränsat så behöver du logga in på YouTube för att kunna se det i vissa webbläsare.

Skönhetsbyggarna diskuterar intimkirurgi Thomas Jonsson Molding Plastikkirurgi och Johan Thorfinn Plastikakademin
Spela video om Skönhetsbyggarna diskuterar intimkirurgi Thomas Jonsson Molding Plastikkirurgi och Johan Thorfinn Plastikakademin

Blygdläppsförminskning (labiaplastik)

En blygdläppsförminskning (inre labiaplastik) efterfrågas av kvinnor som av någon anledning besväras av överskott av vävnad på de inre blygdläpparna. Detta kan vara medfött eller komma som en förändring av underlivet efter graviditet. Stora blygdläppar kan hos vissa kvinnor orsaka skav och obehag vid till exempel träning eller sex. Det kan också ge besvär om blygdläpparna fastnar i troskanten eller gör ont om kläderna är tighta. Inre blygdläppsplastik utförs antingen i narkos eller i lokalbedövning på Plastikakademin i Linköping, och man går hem samma dag. Stygnen försvinner av sig själv och det räcker vanligen med att man avstår från kraftig fysisk aktivitet i ungefär 2 veckor.

Slidförsnävning (vaginalförsnävning)

Vaginalförsnävning åtgärdar problem som kan ha uppstått efter vaginal förlossning. Detta kan medföra att slidan blir vidare än innan samt att ”tröskeln” mellan ändtarmsöppningen och slidmynningen sänks. Besvären kan till exempel visa sig som att man upplever sig slapp i mynningen vid sex eller att man har problem med att det kommer in vatten i slidan när man badar.

Dessa obehag kan ofta förbättras genom att man höjer ”tröskeln” (perinealkroppsplastik) och att man gör slidan snävare. Hur långt man kommer upp i vagina och gör själva försnävningen beror på individuella förutsättningar. Vaginalförsnävning görs på grund av att man har medicinska besvär och genomförs Plastikakademin i Linköping i lokalbedövning eller narkos och du går hem samma dag.

Klitorslyft i Linköping

Vissa kvinnor har besvär med att huden på klitoriskappan är stor. Klitoriskappan är namnet på den förhud som täcker klitoris. Stora hudveck på klitoriskappan kan ge besvär som till exempel kan ge hudirritation eller svampinfektioner. Dessa djupa veck minskas genom att man tar bort hud på sidan av förhuden. Detta kallas också clitoral hood reduction. Egentligen är benämningen ”klitorislyft” missvisande eftersom det inte är ett ingrepp som görs på själva klitoris (svällkroppsvävnaden) utan på huden (förhuden) som täcker klitoris. Operationen kombineras vanligen med en inre blygdläppsplastik eftersom man många gånger även har besvär av överskottsvävnad här. Klitorislyft utförs i lokalbedövning eller narkos, och lämnar vanligen diskreta ärr på sidan av förhuden. Vi utför klitorislyft på våra patienter som kommer från Linköping och Norrköping, och även hela Östergötland samt södra Sverige.

Fettsugning av venusberget

Venusberget, eller mons pubis som det heter på latin, har naturligt en fettkudde. För vissa kvinnor är denna fettkudde förstorad även om man inte har en övervikt. En sådan förstorad fettkudde kan visa sig som en bulle eller knöl om man har tätt åtsittande kläder eller baddräkt/bikini. Det går att minska fettkudden genom att fettsuga venusberget, och ibland så kombinerar man det med ett lyft av venusberget genom att ta bort hud ovanför. Detta kan göras som ett separat ingrepp eller vid en bukplastik.

Risker vid intimkirurgi

Det finns risker vid alla operationer och det är viktigt att känna till även om riskerna är små. Vid alla operationer som innebär att man tar bort överskott av hud så blir det ärr som i någon mån blir synliga. Det finns också risk för infektioner och blödningar. För att minska risken för infektion så kan man behöva ta antibiotika några dagar efter operationen. Utöver dessa allmänna risker så finns det för varje specifikt ingrepp risker som beror dels på vad man ska utför men också individuella förutsättningar. Detta är något som vi alltid diskuterar i samband med en konsultation så att du som patient ska vara väl informerad innan du bestämmer dig.

Manlig intimkirurgi

Är du intresserad av att läsa mer om penisförstoring eller omskärelse på vuxna män över 18 år? Läs mer på vår sida om Intimkirurgi man.

Intimkirurgi och lagen

Intimkirurgi på kvinnor är reglerat i svensk lag (Lag (1982:316) med förbud mot könsstympning av kvinnor). Det betyder att ingrepp på kvinnor som enbart är estetiska inte är tillåtet även om man är myndig och ger sitt samtycke till operationen. Syftet är att skydda kvinnor och flickor mot könsstympning, och det är givetvis väldigt bra. Men det medför också att det därmed behöver finnas något medicinskt skäl eller besvär som motiverar att man utför ingreppet. Förändringar efter förlossning, smärta och obehag, problem att utföra olika aktiviteter (t ex träning) eller att man är kraftigt hämmad i vissa situationer kan vara exempel på detta.

Det finns ingen motsvarande lag som hindrar män att operera sina underliv enbart av estetiska skäl.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.