Bröstförminskning (bröstreduktion)

Bröstförminskning (bröstreduktion)

Besväras du av tung byst? Då kan en förminskning av brösten vara något för dig (bröstreduktion). Kvinnor som har naturligt stora bröst kan emellanåt uppleva att det är tungt för kroppen. Man kan känna värk från axlar och nacke, och att BH-banden skär in. I vissa fall får man även irritation i huden under brösten på grund av skav eller att det blir fuktigt.

Bröstförminskning ger ett lyft

Många gånger har naturligt stora bröst även ett häng. Detta visar sig som att bröstvårtan och vårtgården sitter lågt, och ibland också pekar nedåt. Ofta är även vårtgården utspänd och förstorad. När man gör en bröstförminskning så ingår det även att man gör ett bröstlyft och förminskning av vårtgården.

Mindre vårtgårdar vid bröstreduktion

Ofta är vårtgården förstorad eller uttänjd när man har naturligt stora bröst. I samband med en bröstförminskning så gör man också vanligen vårtgården mindre. 

Öka livskvalitet efter bröstförminskning

Många kvinnor berättar att det känns lättare i nacke och axlar efter en bröstförminskning. Det brukar även bli lättare att röra sig och träna, och problemen med hudirritation under brösten minskar eller försvinner helt. Om nackvärk beror på andra saker än bröstens tyngd så kan den dock kvarstå till viss del.

Återhämtning efter bröstreduktion

Man behöver ge kroppen tid att läka efter en bröstförminskning. Sjukskrivningstiden är vanligen 2-4 veckor, och beror på om man har ett tungt arbete. Vid lättare arbetsuppgifter kan man ofta återgå snabbare.

Bröstförminskning i Linköping och Norrköping

Jag utför bröstreduktion på vår klinik i centrala Linköping. Vi har patienter som kommer från hela Östergötland och stora delar av södra Sverige.

Risker vid bröstförminskning

Man ska alltid bli informerad om riskerna vid alla ingrepp, och inget ingrepp är helt riskfritt. Exempel på risker i samband med en bröstreduktion är blödning, infektion, överdriven ärrbildning, känselnedsättning, och svårigheter att amma efteråt. Det förekommer också ibland att det blir mindre sårbildningar i snitten i början som man behöver lägga om. I enstaka fall kan även sårbildning på vårtgården förekomma. Det är viktigt att du får all information som du behöver gällande riskerna i samband med din operation, och detta går vi igenom på mottagningsbesöket. Risken för svårare komplikationer efter en bröstförminskning som påverkar hälsan allvarligt är mycket små.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Få mer information om "" i vår FAQ

Vad kan jag förvänta mig långsiktigt av formen på bröstet efter en bröstförminskning?

Hur går en bröstförminskningsoperation till?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.