Vad kan jag förvänta mig långsiktigt av formen på bröstet efter en bröstförminskning?

Vad kan jag förvänta mig långsiktigt av formen på bröstet efter en bröstförminskning?

Plastikguiden svarar:

Det finns väldigt många olika kirurgiska tekniker för att göra en bröstförminskning, men alla har gemensamt att man förminskar vårtgårdens diameter och flyttar upp vårtgården högre upp på bröstet samt avlägsnar vävnad från bröstet för att minska volymen.

Form och fyllnad i bröstets övre halva brukar inte ändras nämnvärt efter operationen. Det kan vara så att det under första 6-12 månaderna är en viss fyllnad på övre halvan, men den brukar "sätta sig" under det första året. (Detta kan vara viktigt att tänka på om du tittar på före- och efterbilder eftersom det är viktigt att veta hur lång tid efter operationen som man tog efterbilderna - om det har gått mindre än ett halvår så har det oftast inte hunnit nå sin slutliga form).

Vidare så minskar bröstets bredd inte heller i någon större utsträckning. Till viss del "rundar man till" undersidan när man avlägsnar vävnaden här, men den övre delen brukar ha ungefär samma bredd som innan operationen. Man kan givetvis lägga till en fettsugning av bröstets utsida (under armhålan, dvs det s k "BH-bandet") för att öka definitionen av bröstet och minska intrycket av att det fortsätter ut åt sidan.

Om man önskar en rundare form och mer fyllnad upptill i bröstet så får man överväga att komplettera med ett implantat. Men detta leder i så fall vanligen till en större total volym, vilket man i så fall måste vara medveten om och vara beredd att acceptera. Eftersom den största anledningen till att man önskar göra operationen från början är att man önskar en mindre volym så är detta vanligen inte något alternativ för de flesta.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Bröstförminskning / bröstreduktion"

Hur bokar jag tid för bröstförstoring hos dig, Johan?

Hur blir min operationsdag när jag gör en bröstförminskning?

Hur går en bröstförminskningsoperation till?

Hur lång tid tar en bröstförminskning?

BH: Hur länge måste jag använda BH efter en bröstförminskning?

Smärta: Hur ont kommer jag att ha efter en bröstförminskning?

Läkemedel: Vilken slags läkemedel behöver jag ta efter en bröstförminskning?

Förband: Vilken typ av förband ska jag ha efter en bröstförminskning?

Sjukskrivning: Hur länge måste jag vara borta från jobbet efter en bröstförminskning?

Återbesök: När ska jag på återbesök efter en bröstförminskning?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se