Vad kan jag förvänta mig långsiktigt av formen på bröstet efter en bröstförminskning?

Vad kan jag förvänta mig långsiktigt av formen på bröstet efter en bröstförminskning?

Plastikguiden svarar:

Det finns väldigt många olika kirurgiska tekniker för att göra en bröstförminskning, men alla har gemensamt att man förminskar vårtgårdens diameter och flyttar upp vårtgården högre upp på bröstet samt avlägsnar vävnad från bröstet för att minska volymen.

Form och fyllnad i bröstets övre halva brukar inte ändras nämnvärt efter operationen. Det kan vara så att det under första 6-12 månaderna är en viss fyllnad på övre halvan, men den brukar "sätta sig" under det första året. (Detta kan vara viktigt att tänka på om du tittar på före- och efterbilder eftersom det är viktigt att veta hur lång tid efter operationen som man tog efterbilderna - om det har gått mindre än ett halvår så har det oftast inte hunnit nå sin slutliga form).

Vidare så minskar bröstets bredd inte heller i någon större utsträckning. Till viss del "rundar man till" undersidan när man avlägsnar vävnaden här, men den övre delen brukar ha ungefär samma bredd som innan operationen. Man kan givetvis lägga till en fettsugning av bröstets utsida (under armhålan, dvs det s k "BH-bandet") för att öka definitionen av bröstet och minska intrycket av att det fortsätter ut åt sidan.

Om man önskar en rundare form och mer fyllnad upptill i bröstet så får man överväga att komplettera med ett implantat. Men detta leder i så fall vanligen till en större total volym, vilket man i så fall måste vara medveten om och vara beredd att acceptera. Eftersom den största anledningen till att man önskar göra operationen från början är att man önskar en mindre volym så är detta vanligen inte något alternativ för de flesta.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Bröstförminskning / bröstreduktion, Bröst"

Hur gör jag ristestet när jag ska göra implantatbyte?

Hur ska jag ta bra bilder på mina bröst efter operationen?

Ska jag välja ett runt bröstimplantat eller ett som är droppformat?

Vad är bröstimplantat från Polytech Microthane?

Erbjuder ni Motiva JOY? Vad innebär detta?

Jag har gjort en bröstförstoring för många år sedan. Hur påverkas formen av mina bröst när jag byter bröstimplantat?

Hur bokar jag tid för bröstförstoring?

Hur lång tid tar operationen när man gör en bröstförstoring?

Hur blir min operationsdag när jag gör en bröstförstoring?

Hur går en bröstförstoring till?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.