Droppformat eller runt bröstimplantat?

Droppformat eller runt bröstimplantat?

Plastikguiden svarar:

Olika plastikkirurger har olika uppfattningar om vilken form på bröstimplantatet som är bäst. Det finns vissa skillnader mellan runda och droppformade (anatomiska) bröstimplantat som är bra att känna till:

  • Droppformade implantat (kallas också anatomiska implantat) har från början en form som påminner om bröstet. Det betyder att nedre delen av implantatet är större än övre delen. Detta är bra så länge som implantatet ligger i rätt position i bröstet. Droppformen är samma oavsett om man står eller ligger. Om det skulle snurra runt (rotera) så hamnar den tjockare delen högt upp på bröstet och den smalare delen på undersidan av bröstet. För att droppformade bröstimplantat ska behålla formen så är de ofta hårdare i silikonet. De har också ofta en texturerad yta för att det ska vara mindre risk att de roterar.
  • Runda implantat är lika fylliga upptill och nedtill. De har dock en platt yta som ligger mot bröstkorgen. Runda implantat finns i mjukare och styvare silikon beroende på om man önskar en större fyllnad upptill i bröstet eller inte. Om man väljer ett mjukare silikon så får även det runda implantatet en tendens till en droppform när man står upp. När man ligger ner på rygg så återgår implantatet till sin runda form, vilket många tycker imiterar hur ett normalt bröst blir i olika kroppspositioner. Runda implantat finns både med slät och texturerad yta.

Det finns olika sätt att tänka när man väljer om man ska runda eller droppformade implantat. Läs mer här om hur jag resonerar.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Bröst, Olika typer av bröstimplantat"

Kan fettsugning kombineras med andra kirurgiska ingrepp?

Hur gör jag ristestet när jag ska göra implantatbyte?

Hur ska jag ta bra bilder på mina bröst efter operationen?

Vad är bröstimplantat från Polytech Microthane?

Erbjuder ni Motiva JOY? Vad innebär detta?

Jag har gjort en bröstförstoring för många år sedan. Hur påverkas formen av mina bröst när jag byter bröstimplantat?

Hur bokar jag tid för bröstförstoring?

Hur lång tid tar operationen när man gör en bröstförstoring?

Hur blir min operationsdag när jag gör en bröstförstoring?

Hur går en bröstförstoring till?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.