Olika bröstimplantat

Olika bröstimplantat

Olika typer av implantat från Motiva, Mentor och Polytech som läggs in av Johan Thorfinn

Det finns olika tillverkare av silikonimplantat för bröstoperation. Ibland kan det verka vara många val och för mycket att välja på. Anledningen att jag erbjuder flera olika alternativ är att det ska finnas fler möjligheter att anpassa valet utifrån ditt önskemål om slutresultatet. Alla bröstproteser som jag använder anses vara trygga och säkra produkter och har de myndighetsgodkännanden som krävs.

Implantat från Motiva, Mentor och Polytech

Vi har inte något speciellt samarbete med någon särskild tillverkare, så vi kan ta hem vilket implantat som helst om du har speciella önskemål. På mottagningen så visar jag dig implantat från Mentor, Motiva och Polytech. Priserna på implantaten skiljer sig något åt. De priser som finns på Plastikakademins hemsida avser operation med Mentors standardimplantat (Mentor Classic).

Implantattillverkarna har liknande garantiprogram vid ruptur och kapselkontraktur. Men på några andra punkter skiljer de sig också åt. Du får all information som du behöver för att kunna göra ett val som passar dig, och vill du läsa mer så kan du även titta på tillverkarnas hemsidor.

NYHET: Motiva lanserar nu sitt JOY-paket med det nya implantatet Ergonomix2 och utökade försäkringar. Läs mer om Motiva JOY (https://plastikguiden.se/motiva-joy-linkoping-norrkoping/).

Klicka här för Motivas webbsida.

Klicka här för Mentors webbsida.

Klicka här för Polytechs webbsida.

Välja rätt implantat-storlek

Det är du och jag som tillsammans bestämmer storleken på implantaten. Det beror dels på dina önskemål samt bredden på din bröstkorg och dina bröst. För att jag ska kunna ge dig bra råd avseende storleken så är det viktigt att du har en uppfattning själv om ungefär hur du tänker avseende storleken. För att kunna göra det så ska du göra det s k ristestet hemma i lugn och ro. Det är bra om du redan har gjort ristestet innan du kommer på den första konsultationen, men det går också bra att vänta med det till senare.

Välj yta på ditt bröstimplantat

Det finns implantat som har slät yta eller texturerad (knottrig) yta. Fördelen med den texturerade ytan är att implantatet har lättare att stanna kvar på den plats man vill ha det i bröstet. Nackdelen är att det finns en koppling mellan textureringen och en slags cancer (ALCL). Denna cancersjukdom är dock mycket ovanlig. Släta implantat har vad vi vet idag ingen risk för cancersjukdomen ALCL. Å andra sidan så kan de ha en tendens att röra sig på insidan. Det gäller framför allt om man väljer stora storlekar. Det behöver dock inte vara något som man som patient märker av i vardagen.

Alla implantat från Motiva har en yta som räknas som slät. Mentor har både släta och texturerade alternativ. Polytech Microthane har en yta av polyuretan och är jämförbara med texturerade implantat.

Läs mera här om ALCL.

Välj typ av silikon i ditt bröstimplantat

De flesta börstimplantat finns med antingen mjukare eller styvare silikon. Om man är ute efter ett bröst som har en rundare form och mer fyllnad upptill så kan man välja ett styvare silikon. Vill man däremot ha en mer naturlig sluttning upptill på bröstet så kan man välja ett mjukare silikon. Det är viktigt att komma ihåg att din egna bröstvävnad också påverkar formen efteråt.

3D-simulering av bröstförstoring

Jag använder programmet Crisalix för att skapa 3D-bilder. Att simulera resultatet efter en bröstförstoring är ett sätt att få en uppfattning om hur det kan bli efter en operation. Genom att skicka bilder till mig så kan jag hjälpa dig med en simulering som du sedan får ta del genom att du får ett användarkonto på Crisalix. Det är viktigt att bilderna som ligger till grund för simuleringen är tagna på exakt rätt sätt för att datorn ska kunna bearbeta dem. Resultatet av 3D-simuleringen ger en bra vägledning men man måste samtidigt komma ihåg att det är en dator som beräknar hur det kan bli och att det slutgiltiga resultatet kan skilja sig åt från simuleringen.

Läs mera här om hur du skickar bilder för 3D-simulering.

Kontroll av bröstimplantat i Linköping Norrköping

Dina bröstimplantat har livstidsgaranti och det är mycket ovanligt att ett implantat går sönder. Hos mig har du dessutom möjlighet att få dem kontrollerade med ultraljud efter din operation. Det kan vara lämpligt att göra när det har gått ungefär 5 år efter din operation. Ultraljudsundersökning är säkrare än att bara göra en vanlig undersökning ”med händerna”.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Få mer information om "" i vår FAQ

Vad betyder det att det finns olika profil på implantaten?

Jag ska göra en bröstoperation med implantat. Vad är "ristestet"?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.