Hans Vintertun

Hans Vintertun

Ny plastikkirurg på Plastikguiden

Plastikguiden är glad att kunna presentera Hans Vintertun som är specialist i plastikkirurgi. Här kan du läsa en sammanfattning av Hans Vintertuns CV (curricullum vitae).

Överläkare i Linköping

Hans Vintertun är medicine doktor, specialist i Plastikkirurgi och överläkare på Plastikakademin i Linköping. Hans är utbildad vid Karolinska Institutet i Stockholm där han också erhöll sin medicinska doktorsgrad. Hans arbetade med allmänkirurgi i Skövde innan han fullbordade sin specialistutbildning i plastikkirurgi vid Universitetssjukhuset i Linköping. 

Estetisk plastikkirurgi

Inom den estetiska plastikkirurgin har Hans Vintertun en mångårig erfarenhet både från Sverige och Norge och har en bred kirurgisk repertoar med specialintresse för bröst-och ansiktskirurgi. Patienter söker till Hans Vintertun för estetiska ingrepp inte bara från Linköping utan också Norrköping och resten av Östergötland samt hela södra Sverige.

Rekonstruktiv plastikkirurgi

Hans har även en mycket bred erfarenhet inom det plastikkirurgiska fältet och har inom det offentliga arbetat i huvudsak med mikrokirurgisk rekonstruktion av traumatisk vävnadsförlust liksom bröst- och ansiktsrekonstruktiv kirurgi.

Forskning

Hans Vintertun har arbetat som senior forskare och har producerat ett antal vetenskapliga artiklar samt varit bi-handledare till flera doktorander. Han har också arbetat ett antal år i Norge vid Haukelands Universitetssjukhus Bergen, där han var utbildnings-och forskningsansvarig vid den Plastikkirurgiska kliniken. 

Medlemskap och utveckling

Hans Vintertun vinnlägger sig om att kontinuerligt uppdatera sig inom det estetiska plastikkirurgiska fältet. Regelbundna kontakter med utländska kolleger och kurser är grundläggande för att bibehålla och utveckla kliniken liksom den egna kompetensen.
Vidare kan nämnas att Hans Vintertun innehar medlemskap i Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF), Sveriges Läkarförbund, samt Svenska Läkaresällskapet.

Boka tid för konsultation hos Hans Vintertun

Du är varmt välkommen att boka tid hos Hans Vintertun på Plastikakademin i Linköping för att diskutera ett estetiskt ingrepp. Bokning sker enklast online på BokaDirekt.se.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du veta mer?

På Plastikguiden hittar du svaren på över 200st frågor om olika operationer under Frågor & Svar.
Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.