Rumpimplantat (buttock implants)

Rumpimplantat (buttock implants)

bild som visar ett silikonimplantat som används för förstoring av rumpan stussförstoring bbl

Rumpförstoring med implantat

Om man önskar större volym i stussen så är förstoring med implantat ett alternativ till BBL (brazilian buttlift). Det gäller framför allt personer som är magerlagda, till exempel efter kraftig viktnedgång. Rumpförstoring, eller buttock augmentation som det också kallas, är ett ingrepp som ökar i popularitet.

Stussförstoring i Linköping Norrköping

Operationen genomförs i narkos, och man går hem efter några timmar. Implantatet läggs bakom den stora sätesmuskeln för att få maximal vävnadstäckning och ge en naturlig rundning, ungefär så som man lägger ett bröstimplantat bakom bröstmuskeln av samma anledning.

Implantat av silikon

Implantaten som används vid förstoring av rumpan (buttock augmentation) är av silikon. Jämfört med bröstimplantat så är de kraftigare och av ett styvare silikon för att tåla att man sitter och rör sig som vanligt. Storlekar mellan 200-500ml är vanligt, och bestäms utifrån hur stor kroppsbyggnad man har samt andra individuella förutsättningar.

Kombination med eget fett

Inläggning av stussimplantat kan kombineras med transplantation av eget fett kring höfterna och/eller fettsugning av midjan för att förstärka en timglasformad figur. Om man är lämplig för detta beror på individuella förutsättningar såsom till exempel hudens elasticitet.

Rumpimplantat för män

Det är inte bara kvinnor som kan få en annan figur med rumpimplantat. Även män som har platt rumpa till exempel efter kraftig viktnedgång kan dra fördel av att få en diskret förstoring av stussen för att förstärka en manlig kontur.

Risker vid rumpförstoring

Generellt är riskerna inte stora, men det är viktigt att man som patient känner till även små risker när man väljer att genomgå en operation. Det finns alltid risk för infektion, och därför får man antibiotika i samband med sin operation. Det finns också risk för blödning. Specifikt vid implantat för att förstora stussen finns också risk direkt efter operationen för spänning/obehag som uppstår på grund av nervirritation, och i ovanliga fall kan implantatet vända sig uppochner. Om det skulle uppstå så kan man vanligen vända tillbaka det utan operation.

Boka tid för rumpförstoring

För att du ska kunna genomgå operationen så behöver du komma på en konsultation hos Johan Thorfinn på Plastikakademin. Då går vi igenom dina förutsättningar och önskemål så att vi kan komma fram till att du är lämplig för att genomgå ingreppet. Alla konsultationer genomförs i Linköping, och bokning gör du enklast genom att klicka här.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.