Bukplastik

Kvinna som håller om magen och ska göra en bukplastik hos Johan Thorfinn Plastikakademin

Bukplastik i Linköping och Norrköping

Efter graviditet eller viktnedgång så är det helt normalt att ha ett överskott av hud på magen, ofta nedanför naveln. För många är detta jobbigt då det kan sitta i vägen för kläder, göra det svårare att motionera, och ge hudirritationer. Med en stor eller liten bukplastik tar man bort hud och fett på magen så att den blir plattare. Jag har patienter från Linköping och Norrköping, och även stora delar av södra Sverige som kommer till mig för att genomgå bukplastik.

Bukplastik och fettsugning

Bukplastik kan kombineras med fettsugning av till exempel venusberg eller höfter. Ibland används också fettsugning som ett verktyg för att jämna till kanten intill ärret. Jag använder power-assisted liposuction för att få ett så jämnt och fint resultat som möjligt. Detta är en modern form av fettsugningsutrustning som skiljer sig åt från traditionell fettsug. Om du vill veta mer om MicroAire så kan du läsa min artikel genom att klicka här.

Sy magmuskler vid bukplastik

Många gånger finns även en glipa mellan bukväggens muskler efter graviditeter (rektusdiastas). Glipans storlek varierar, men från 2-3cm och upp till 5-6cm är vanligt. Vissa kvinnor upplever detta jobbigt, och det kan också förvärra besvär från ländryggen. I samband med bukplastik så syr man ihop glipan, vilket bidrar till en smalare midja och ger förutsättningar för att förbättra ländryggsbesvär. Det kan dock vara bra att tänka på att besvär från ländryggen även kan bero på andra orsaker än glipa mellan bukväggsmusklerna.

Så platt blir magen

Syftet med bukplastiken är att göra magen mer platt genom att ta bort överskott av hud och fett samt att sy ihop glipande magmuskler. Den buktning av magen som beror på att man har för mycket hud och fett framför bukväggen blir mycket bättre av operationen. När bukväggsmusklerna sys ihop så blir också magen ”tightare”. Men det fett som man har innan för bukväggen till exempel runt tarmarna och de inre organen påverkas inte av operationen. Därför kan magen fortsätta ha en viss buktning även efter en operation hos vissa personer.

Bukplastik för män

Det blir mer och mer vanligt att män efterfrågar bukplastik. Det kan till exempel vara efter kraftig viktnedgång som huden blir slapp på magen, och detta går inte att träna bort.

Individuell planering vid bukplastik

När du kommer på en konsultation till kliniken i centrala Linköping så går vi igenom dina förutsättningar och önskemål. Om du vill kan du säkra din operationstid hos mig genom att boka den preliminärt innan vi ses på mottagningen. Du bokar enkelt tid hos mig online via BokaDirekt genom att klicka här.

Bukplastik - gå hem samma dag

Bukplastik görs i narkos oavsett om man lägger till fettsugning eller inte, och man går hem samma dag.

Videoklipp om bukplastik

Vill du veta mer om stor eller liten bukplastik? Titta på mitt filmklipp genom att klicka på bilden nedanför. Klippet öppnas i ett nytt fönster och finns på YouTube. Eftersom det är åldersbegränsat av YouTube så visas det bara om du är inloggad.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Hur länge måste jag använda gördel efter en bukplastik?

Hur går en bukplastik till?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.