Bröstförstoring

Utför bröstförstoring för dig som bor i Linköping och Norrköping

Bröstförstoring i Linköping och Norrköping

Önskar du lite större bröst? Efter graviditet eller viktnedgång så är det helt normalt att brösten förändras. Oftast innebär detta att volymen blir mindre, och ibland kan det även bli ett visst ”häng”. Vissa kvinnor föds även med små eller nästan inga bröst och kan därför ha svårt att hitta kläder som passar, använda bikini, eller måste använda inlägg i BH. I dessa fall kan man justera bröstens volym genom att man gör en operation med bröstimplantat (bröstaugmentation). Mina patienter som gör bröstförstoring kommer både från vårt närområde i Linköping och Norrköping, men även från andra delar av södra Sverige.

Olika typer av bröstimplantat

Bröstimplantatet finns i olika former och typer, och innehåller en gel av silikon (kallas ibland ”geléhallonproteser”). Du kan läsa mer om olika typer av bröstimplantat här. Implantatet läggs antingen framför eller bakom bröstmuskeln. Vad som passar bäst i det enskilda fallet beror oftast på hur mycket egen bröstvävnad man har. Små bröst med lite egen vävnad behöver ofta ha implantatet bakom muskeln för att minska risken att man kan se en kant eller ett veck på implantatet genom huden. Om man däremot har en del egen bröstvävnad från början så kan implantatet läggas framför bröstmuskeln. Alla bröstimplantat som vi använder kommer med garantier från tillverkarna, har en hög säkerhetsprofil, och alla nödvändiga myndighetsgodkännanden.

Behövs ett bröstlyft?

Om bröstvårtan (vårtgården) sitter lägre än ditt bröstveckså kan det vara så att man behöver kombinera bröstförstoringen med ett bröstlyft. I vissa fall så kan det räcka att man väljer ett implantat som är åt det större hållet för att slippa göra ett lyft. Detta förutsätter ofta att vårtgården / bröstvårtan sitter nästan i nivå med bröstvecket. Om vårtgården hänger nedanför bröstvecket så krävs nästan alltid ett lyft. Du kan läsa mer om bröstlyft här.

Efter en bröstförstoring

Efter en bröstförstoring behöver man vara i stillhet under några veckor. Det betyder att man ofta behöver vara sjukskriven och inte kan träna som vanligt i början. Längden på sjukskrivningstiden beror på hur tungt arbete man har. Vanlig normal vardagsträning kan man ofta återgå till efter ett par månader, men redan innan detta kan man göra träningsövningar för t ex ben eller sitta på en motionscykel för att träna kondition. Du bör använda en specialanpassad BH under de första två månaderna efter operationen för att hålla implantaten på plats. Efter två månader kan du använda vilken BH du vill, även med byglar eller pushup.

3D-simulering innan bröstförstoring

Resultatet kan simuleras med 3D. Om du skickar bilder till mig så kan man låta en dator gissa hur det skulle kunna se ut med olika storlekar och typer av implantat efter en operation. Detta ger inte en exakt bild av resultatet efter en operation, men kan ge en uppfattning om ett möjligt utfall och vara en vägledning när man väljer implantat. Om du skulle vilja göra en 3D-simulering innan din konsultation så kan du läsa mer information genom att klicka här.

Risker med bröstförstoring

Det finns risker vid alla operationer, och det är viktigt att man känner till dem innan man bestämmer sig. I samband med konsultationen går vi alltid igenom vad som gäller i ditt fall. Riskerna för allvarliga komplikationer med risk för hälsan i samband med en operation med bröstimplantat är mycket små. Andra risker är till exempel blödning, infektion, överdriven ärrbildning, känselnedsättning.

Se videoklipp om bröstförstoring

Du kan också titta på de filmklipp om bröstoperationer som finns på Plastikguidens YouTube-kanal genom att klicka här. Vi visar både principer om placering av implantat framför och bakom muskeln, en operationsvideo och mycket annat. Eftersom det är åldersbegränsat av YouTube så visas det bara om du är inloggad.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Få mer information om "" i vår FAQ

Hur går en bröstförstoring till?

Hur gör jag en 3D-simulering med Crisalix?

Hur länge ska jag använda BH efter en bröstförstoring?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.