Intimkirurgi man

Intimkirurgi man

Man som har genomgått penisförstoring och penisförlängning i Linköping av Johan Thorfinn

Intimkirurgi för män Linköping Norrköping

Intimkirurgi på män innebär oftast penisförstoring eller penisförtjockning, i vissa fall även fettsugning av området kring penis. Nuförtiden är det inte bara kvinnor som efterfrågar intimkirurgi utan även män har en större medvetenhet om operationer för att förändra penis. Våra patienter som genomgår intimoperation kommer inte bara från Linköping och Norrköping, utan från resten av Östergötland och hela södra Sverige. Alla operationer utförs på Plastikakademin i Linköping.

Penisförstoring Linköping

Penisförstoring innebär vanligen att man både förlänger och förtjockar penisen. Detta uppnås vanligen genom att man minskar ledbandet som håller fast penisen i mitten mot bäckenet samt att man transplanterar fett under huden så att penisen blir tjockare och får en större omkrets.

Penisförtjockning

Omkretsen på penis kan förstoras genom en fettransplantation. Fettet hämtas någon annanstans på kroppen, vanligen magen. Det transplanteras sedan till penis via ett litet hål i huden vid penisbasen. Precis som vid all fettransplantation så kan det vara svårt att säga hur mycket fett som växer fast på lång sikt. Det betyder att man ibland kan behöva upprepa ingreppet för att få önskad tjocklek. Penisförstoring genomförs i narkos.

Penisförlängning

Penis sitter fast mot bäckenet med ett kraftigt ligament (ledband). Genom att minska ledbandet så kan penis fällas framåt och det blir därmed mer av penisen som är synlig. Detta görs genom ett zickzack-hudsnitt vid penisbasen. Förlängningen har effekt framför allt i slakt tillstånd. Operationen kan kombineras med penisförtjockning och genomförs i narkos.

Manlig omskärelse (över 18 år)

Manlig omskärelse innebär att man tar bort nästan hela eller delar av förhuden som omger ollonet. För vissa män finns ett önskemål om detta för att man vill ha lättare att hålla rent kring ollonet, och för andra handlar det om estetik. Operationen görs vanligen i narkos och medför ett ärr längst ut på förhuden. Oftast så syns ärret inte i någon större utsträckning. Efteråt kan man vara svullen och få ett blåmärke som brukar minska och försvinna efter 1-2 veckor. Man måste avstå från aktiviteter som skaver på förhuden  inklusive samlag under en månad efteråt.

I vissa kulturer är omskärelse en del av den religiösa identiteten. Den omskärelse som vi utför riktar sig utan undantag till myndiga män som själv kan bestämma över sin kropp, och vi utför därför ingen omskärelse på barn under 18 år.

Fettsugning av venusberget

Venusberget, eller mons pubis som det heter på latin, har naturligt en fettkudde. För vissa män är denna fettkudde förstorad även om man inte har en övervikt. En sådan förstorad fettkudde kan göra att mindre av penisen syns utanför kroppen och den framstår därför som kortare än vad den egentligen är. Det går att minska fettkudden genom att fettsuga venusberget, och ibland så kombinerar man det med ett lyft av venusberget genom att ta bort hud ovanför. Detta kan göras som ett separat ingrepp eller vid en bukplastik.

Risker vid intimkirurgi

När det kommer till alla operationer, är det viktigt att veta att det finns vissa risker, även om de oftast är små. När man gör ett snitt i huden så lämnar detta ibland ärr som kan synas efteråt. Det är också möjligt att det uppstår infektioner eller blödningar, även om det är ovanligt. För att minska risken för infektion, kan det vara nödvändigt att ta antibiotika under några dagar efter ingreppet.

Det är viktigt att förstå att det finns specifika risker som kan variera beroende på den typ av ingrepp som utförs och din individuella hälsosituation. Just vad det gäller intimkirurgi så finns det alltid en viss risk för förändring av den sexuella känseln. Vid din konsultation kommer vi att noggrant diskutera dessa risker med dig. Vi vill se till att du har all den information du behöver för att kunna fatta ett välinformerat beslut om din behandling. Din trygghet och välmående är vår högsta prioritet.

Kvinnlig intimkirurgi

Är du intresserad av att läsa mer om den intimkirurgi som utförs på kvinnor? Det är till exempel inre blygdläppsplastik och vaginalförsnävning. Läs mer på vår sida Intimkirurgi kvinna.

Intimkirurgi och lagen

Intimkirurgi på kvinnor är reglerat i svensk lag (Lag (1982:316) med förbud mot könsstympning av kvinnor). Det betyder att ingrepp på kvinnor som enbart är estetiska inte är tillåtet även om man är myndig och ger sitt samtycke till operationen. 

Det finns ingen motsvarande lag som hindrar män att operera sina underliv enbart av estetiska skäl.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.