Hur länge ska jag använda BH efter en bröstförstoring?

Hur länge ska jag använda BH efter en bröstförstoring?

Plastikguiden svarar:

Implantaten ”hittar” sin plats med hjälp av förbandet och den special-BH:n vi sätter på under operationen den första veckan. Både förbandet och BH:n ska sitta på dygnet runt utan att du tar av dem första veckan. Du får sedan komma på ett återbesök och ta av förbandet och en kontroll att allt läker som det ska. Sedan behöver de även fortsättningsvis hållas på ”rätt” plats med hjälp av BH. Jag rekommenderar att man ska ha BH dygnet runt de första två månaderna, och därefter så mycket som möjligt dagtid. Den BH som du får av oss i samband med operationen är specialanpassad för detta och vi rekommenderar att du fortsätter använda den under de första två månaderna efter operationen (eller någon likadan som är gjord för att vara än läk-BH efter bröstförstoringsoperationer).

Om du skaffar en BH någon annanstans så är det viktigt att du väljer en BH som inte har byglar eller pushup, och det ska också vara en BH med riktigt kupor (dvs inte en vanlig sport-BH) så att läkningen inte påverkas negativt.

När det har gått 2 månader så är det viktigt att även fortsättningsvis bära BH för att bevara resultatet så länge som möjligt. Men då kan du ha vilken BH du vill som känns bekväm för dig, även om den har byglar eller push-up.

När du så småningom har kommit igång med träning eller annan fysisk aktivitet kan det vara bra att tänka på att alltid bära en mycket stadig BH (t ex sport-BH) när du tränar eller idrottar eftersom alla aktiviteter som innebär att brösten "hoppar" upp och ned innebär en påfrestning på implantaten. Detta är egentligen ingen stor skillnad från kvinnor som har naturligt stora bröst som ju också behöver stadig BH i samband med träning.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Bröstförstoring / bröstaugmentation, Bröst"

Kan fettsugning kombineras med andra kirurgiska ingrepp?

Hur gör jag ristestet när jag ska göra implantatbyte?

Hur ska jag ta bra bilder på mina bröst efter operationen?

Ska jag välja ett runt bröstimplantat eller ett som är droppformat?

Vad är bröstimplantat från Polytech Microthane?

Erbjuder ni Motiva JOY? Vad innebär detta?

Jag har gjort en bröstförstoring för många år sedan. Hur påverkas formen av mina bröst när jag byter bröstimplantat?

Hur bokar jag tid för bröstförstoring?

Hur lång tid tar operationen när man gör en bröstförstoring?

Hur blir min operationsdag när jag gör en bröstförstoring?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.