Ultraljud bröstimplantat Linköping Norrköping

Ultraljud bröstimplantat Linköping Norrköping

ultraljud av bröstimplantat efter bröstförstoring
Clarius ultraljud bröstimplantat bukplastik Johan Thorfinn

Det är extremt ovanligt att bröstimplantat går sönder på grund av ett tillverkningsfel. Men när man har haft sina bröstimplantat ungefär 5 år så kan det ändå vara bra att för säkerhets skull kontrollera dem med jämna mellanrum. Om det trots allt skulle gå sönder så finns det garantier som ger dig nya implantat. För att kunna veta om ett implantat är trasigt så måste man i de flesta fall göra någon form av undersökning. Jag kan göra en sådan undersökning med ultraljud. 

Lär känna dina bröst

Alla kvinnor rekommenderas att hålla koll på sina bröst. Syftet är att man själv ska känna om det uppstår några förändringar som man kan behöva undersöka med till exempel mammografi. Självkontroll av brösten görs lämpligast med jämna mellanrum i samband med dusch, t ex 1-2 gånger per månad. Om man känner en nytillkommen förändring  som inte försvinner spontant så ska man kontakta sin vårdcentral eller närmaste sjukhus med bröstmottagning för att diskutera hur förändringen kan undersökas vidare. Det är viktigt att komma ihåg att de flesta förändringar i brösten är ofarliga.

Kontrollera dina bröstimplantat

Om du har bröstimplantat så är det bra om du kontrollerar dem med jämna mellanrum. Det är extremt ovanligt att ett bröstimplantat går sönder. Men om detta mot förmodan skulle hända så märks det inte förrän efter lång tid, och därför är det bra att för säkerhets skull undersöka dem silikonimplantaten ungefär som att man gör cellprov eller går till tandläkaren. Detta kan göras med en röntgenundersökning. Amerikanska Food and Drug Administration (FDA) rekommenderar alla kvinnor med bröstimplantat att regelbundet låta undersöka dem med antingen magnetröntgen eller ultraljud (Breast Implants – Certain Labeling Recommendations to Improve Patient Communication”, 2020). Det kan vara särskilt viktigt om dina bröstimplantat är av äldre modell eller om det har gått mer än 5-6 år sedan du blev opererad.

Ultraljud är en bra metod

Även om ingen undersökning är perfekt så är ultraljud en mycket mer tillförlitlig metod att upptäcka om ett bröstimplantat är trasigt än att bara undersöka brösten med händerna. Dessutom är ultraljudet enkelt att utföra och skonsamt för kroppen eftersom det inte skapar någon strålning som vid mammografi. Det är därför ofarligt att göra undersökningen.

Tryggt med garantier

Dagens moderna bröstimplantat anses vara mycket säkra. Risken att de ska gå sönder är låg. De bröstimplantat som vi erbjuder våra patienter från Mentor och Motiva kommer med omfattande garantier om de mot förmodan skulle gå sönder. Det betyder att du får nya implantat utan tidsbegränsning om man skulle upptäcka att något av dem skulle vara trasiga.

Boka ultraljud i Linköping Norrköping

Välkommen att boka din tid för ultraljud av dina bröstimplantat hos mig på Plastikakademin i Linköping. Detta gör du via BokaDirekt.se på samma sätt som du kan boka även konsultation för andra ingrepp.

Läs mer om bröstimplantat

Om du vill läsa mer om olika typer av bröstimplantat så hittar du mycket information under rubriken ”Ingrepp” (https://plastikguiden.se/ingrepp/brostplastik/olika-brostimplantat/).

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.