Registrera dina implantat!

Registrera dina implantat!

Registrera bröstimplantat i Bröstimplantatregistret BRIMP Johan Thorfinn plastikkirurg

BRIMP håller koll på implantaten

BRIMP – kanske det viktigaste om du har bröstimplantat eller funderar på en operation. Jag är tacksam att vi i Sverige sedan flera år har ett nationellt register över bröstimplantat som läggs in på våra patienter. Registret , det gäller både estetisk kirurgi och ingrepp efter bröstcancer. Det ger oss i branschen en möjlighet att systematiskt övervaka och i tidigt skede upptäcka eventuella problem med produkterna, något som är till nytta för alla patienter och oss doktorer samt givetvis även för producenterna av implantaten. Jag är med i nationella styrgruppen för Bröstimplantatregistret (BRIMP) sedan ett par år. 

Tyvärr finns det några kliniker i Sverige som har valt att inte registrera sina bröstimplantatoperationer i BRIMP. Kan du förstå varför? Det kan inte jag. Det är mycket synd eftersom det gör att registret inte blir komplett. Att registrera i BRIMP är kostnadsfritt för kliniken och tar ganska lite tid i anspråk, men det gör stor nytta. Att alla kliniker/kirurger är med och bidrar med sina operationer/patienter/implantat är viktigt eftersom det annars ökar risken att vi missar att det finns problem med till exempel nya produkter. Sen kan man också invända att det faktiskt är illojalt med dem som faktiskt tar tid att registrera.

Om jag vore patient som ska genomgå en bröstoperation så skulle jag ta reda på om min kirurg/klinik registrerar i BRIMP och väga in detta när jag bestämmer mig för vilken klinik jag ska vända mig till. Det är lika viktigt som att välja en specialist i plastikkirurg. På Plastikakademin så registrerar både jag och mina kollegor självklart alla implantat i BRIMP.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.