Plastikkirurgi – inte bara en utseendefråga

Plastikkirurgi – inte bara en utseendefråga

Estetisk kirurgi handlar inte bara om det yttre, det handlar framför allt om välbefinnande och livskvalitet. Det är något man gör för sig själv och ingen annan. Detta och en del annat berättade vi om i Sverigemagasinet.

Ökad livskvalitet

Det blev en bra artikel och intervju med oss i senaste numret av Sverigemagasinet (nr 8/22). Det finns ibland fördomar om estetisk kirurgi och det är fint att vi kan tala om ingrepp som visserligen ändrar kroppen men där syftet också är något annat. Det kan till exempel vara att återställa magen eller bröst efter kraftig viktnedgång eller graviditeter. Läs (ladda ner) hela artikeln som PDF (klicka här). 

Att genomgå en bukplastik minskar överskottshuden på magen och gör magen plattare. Detta gör det många gånger enklare att knäppa byxor ”över magen” och man får mindre hudveck och därmed också mindre hudirritation. Ofta minskar man i samband med operationen även glipan mellan magmusklerna som kan uppstå i samband med att man varit gravid. Detta kan för vissa innebära en stabilisering av bålmuskulaturen och förbättring av ländryggsbesvär.

En bröstförminskning med bröstlyft kan minska tyngdkänsla i nacke och axlar, och göra att man blir av med hudirritation under bysten. Många upplever också att det blir lättare att träna och röra sig om man går från en väldigt stor byst till något som är mindre och nättare.

Vår FAQ om estetisk kirurgi

Vill du veta mer om bröstförminskning eller bukplastik? Här på Plastikguiden kan du läsa om estetiska ingrepp i Sveriges största FAQ om estetisk kirurgi (klicka här). Du kan också boka tid hos någon av oss specialister i plastikkirurgi. Vi utför alla ingrepp på Plastikakademin i Linköping, och vi har patienter som kommer till oss även från Norrköping och resten av södra Sverige.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.