Gynekomasti: effektiv behandling med Vaser fettsugning

Gynekomasti: effektiv behandling med Vaser fettsugning

Man som har gynekomasti och bokar tid för operation hos Johan Thorfinn med fettsugning och Vaser i Linköping Norrköping på Plastikakademin.

Tycker du att det är jobbigt att visa dig på stranden eller i t-shirt? Matchar inte kroppen i övrigt din bröstkorg? Då kan du ha drabbats av gynekomasti. Det skapar ett stort lidande hos många män men är ofta lätt att behandla.  

Gynekomasti, även känt som ”man boobs”, ”chipstuttar” eller ”bitch tits”, är ett vanligt tillstånd där män utvecklar förstorade bröst. Detta kan orsakas av hormonella förändringar, övervikt eller genetiska faktorer. På Plastikakademin i Linköping erbjuder Johan Thorfinn en avancerad lösning för att behandla gynekomasti genom fettsugning med Vaser-teknologi.

Behandling av gynekomasti med Vaser fettsugning

Vaser är en modern metod som kompletterar fettsugning. Denna teknologin finns bara på några få kliniker i Sverige. På Plastikakademin i Linköping erbjuder vi en effektiv behandling för gynekomasti med hjälp av Vaser fettsugning. Denna teknik använder ultraljud för att separera fettcellerna, vilket möjliggör en mer exakt och skonsam fettsugning.

Fettsugning av gynekomasti med vaser och MicroAire av Johan Thorfinn

Johan Thorfinn, som är överläkare och specialist i plastikkirurgi och har lång erfarenhet av plastikkirurgi, utför denna behandling för att ge en mer maskulin bröstkontur. Vi har patienter som kommer från hela Östergötland inklusive Norrköping, Jönköping och Nyköping.

Vad är gynekomasti?

Gynekomasti är en tillväxt av bröstvävnad hos män, vilket kan leda till fysiskt och psykologiskt obehag. Tillståndet kan vara ensidigt eller dubbelsidigt och är inte alltid relaterat till övervikt. Många män upplever ömhet och obehag vid tryck, vilket kan påverka vardagen. Vanliga termer för detta tillstånd är ”man boobs” och ”chipstuttar”.

Orsaker till gynekomasti

Gynekomasti kan uppstå på grund av hormonella förändringar, genetiska faktorer eller som en bieffekt av vissa mediciner. Innan behandling påbörjas är det viktigt att utesluta underliggande medicinska orsaker genom att besöka vårdcentralen för en utredning och eventuella hormonprover. Vi hjälper dig att få kontakt med din vårdcentral för att ordna med provtagning om detta inte redan är gjort.

Fördelar med Vaser fettsugning

  • Minimal invasivitet och kortare återhämtningstid
  • Mer exakt fettborttagning
  • Mindre risk för komplikationer

Så går en gynekomasti operation till

Under operationen görs små snitt i huden genom vilka en tunn kanyl förs in. Vaser-teknologin använder ultraljudsvågor för att smälta fettcellerna, vilket gör det enklare att avlägsna dem. Därefter genomförs en fettsugning med MicroAire och Vitruvian. I vissa fall kan det även vara nödvändigt att avlägsna bröstkörtelvävnad för att uppnå bästa resultat. 

Nöjd patient efter fettsugning av gynekomasti av Johan Thorfinn

Efter operationen

Efter operationen bär man ett kompressionsplagg i form av en gördel eller en väst. De små snitten efter fettsugningen har vanligtvis läkt inom 1-2 veckor och lämnar fina ärr som är ca 5mm. De flesta patienterna kan återgå till normala aktiviteter efter cirka en till två veckor, beroende på ingreppets omfattning. Vi rekommenderar att man undviker ansträngande träning under 2-4 veckor. Redan efter ungefär 2-4 veckor ser de flesta en skillnad på bröstkorgen. Det slutliga resultatet kan utvärderas efter ungefär ett halvår. Vid fettsugning så är resultatet beroende på hudens förmåga att dra ihop sig efteråt.

Boka en konsultationstid

Om du lider av gynekomasti och är intresserad av behandling med Vaser fettsugning, boka en konsultation hos Johan ThorfinnPlastikakademin i Linköping. Plastikakademin är en klinik som funnits i många år och väl etablerad. Vi tar emot patienter från hela Östergötland, inklusive Norrköping, Jönköping och Nyköping.

Risker

I samband med alla kirurgiska ingrepp finns risker såsom till exempel blödning eller infektion. Om du är frisk och har normal hälsa så är riskerna för en allvarlig komplikation vid en gynekomastioperation små. Vi tar vår verksamhet på mycket stort allvar och arbetar för att ge alla våra patienter en säker och effektiv behandling.  Under din konsultation går vi igenom din hälsostatus för att identifiera eventuella risker i just ditt fall som kan påverka behandlingen. 

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.