Bröstförstoring med implantat och eget fett

Bröstförstoring med implantat och eget fett

Bröstförstoring med implantat och eget fett av plastikkirurg Johan Thorfinn

Nyfiken på vad som trendar nu gällande bröstförstoring? Vi går mot mindre implantat än tidigare, och gärna i kombination med transplantation av eget fett för att få ett mjukare resultat och jämnare form. Det kallas också för hybrid breast augmentation. Detta kan vara särskild bra om man inte har så mycket underhudsfett som annars gör att implantatets kanter kan synas mer under huden. 

Det gäller i alla fall om man som patient är ute efter ett mer naturligt resultat och mjukare bröst. Det kan också vara aktuellt om man vill ha implantatet framför bröstmuskeln men inte vill ha ett så synligt resultat.

Bröstimplantat och eget fett

Hur går operationen till? Implantatet läggs in på samma sätt som vanligt. Detta kan göras antingen framför eller bakom den stora bröstmuskeln. Om man lägger implantatet framför bröstmuskeln så kan behovet av fettransplantation vara änne större än om man lägger det bakom, framför allt om det inte finns så mycket egen bröstvävnad från början.

Fettsugning ingår

Sedan gör man en fettsuging för att skörda fettet som sedan ska läggas in i brösten. Detta kan hämtas från magen eller insidan av låren, t ex. Volymen som krävs är olika från patient till patient. Fettet behandlas sedan så att man behåller de delar som har störst chans att stanna kvar i bröstet på lång.

Bröstet blir fylligare med eget fett

Fettet transplanteras sedan till bröstet, och de vanligaste områdena är mot mitten för att skapa en fylligare klyfta, eller på bröstets övre del. Återhämtningen är jämförbar med en vanlig bröstförstoring, vilket betyder att man vanligen kan börja jobba efter några veckor beroende på hur fysiskt ansträngande arbete som man har.

Risker

Alla operationer innebär en risk för oönskade effekter. Riskerna med operationen är jämförbara med en vanlig bröstförstoring. Det betyder till exempel att det kan uppstå blödning eller infektion. Vi ger antibiotika för att minska risken för infektion. Det finns också risk för att allt fett som är transplanterat inte fastnar. I samband med din konsultation så går vi igenom alla risker och individuella förutsättningar som gäller just i ditt fall.

Läs mer om bröstförstoring med implantat och eget fett

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.