Avancerad mommy makeover i Linköping Norrköping

Avancerad mommy makeover i Linköping Norrköping

kvinna som ammar sitt barn och funderar på att göra en moms makeover Johan Thorfinn plastikguiden

Vad är en mommy makeover?

Mommy makeover är ett samlingsnamn på ingrepp som man gör för att återställa de förändringar som är permanenta efter graviditet, amning och förlossning. Det kan vara olika estetiska operationer beroende på individuella förutsättningar och önskemål. Många gånger så finns det en möjlighet att göra flera ingrepp samtidigt, men i vissa fall kan det vara bättre att dela upp operationerna för bästa resultat.

Dina barn är det finaste du har

Din kropp gav dig det finaste du har – dina barn. Det är helt normalt att de förändringar som kroppen går igenom under graviditet och tiden efteråt sätter sina spår. Många älskar sin nya mamma-kropp medan andra tycker att det är jobbigt med dessa förändringar. Precis som att det är fantastiskt att acceptera sitt nya jag efter graviditeterna så måste man också vara ödmjuk inför dem som känner att de vill komma tillbaka till vad de hade innan förlossningarna. 

Kroppens förändring under graviditet

När kroppen ställer om för att vara gravid så går man ofta upp i vikt och brösten blir större. Vårtgårdarna blir större och mörkare, och huden på magen sträcks ut. Det blir även förändringar i underlivet. Om man är gravid flera gånger så förstärks ibland förändringarna, framför allt om graviditeterna kommer tätt.

Brösten blir mindre efter amning

Under amningens slutfaser så brukar brösten minska i storlek. Det betyder att de kan uppfattas som tomma och att det finns överskott av hud. Vårtgårdarna är vanligen större än vad de var innan och bröstvårtorna kan bli utdragna och större. Minskningen i bröstvolymen fortsätter ofta så länge som man går ner i vikt efter graviditeten.

Överskott av hud på magen

Bukens hud spänns ut när livmodern växer. Om det sker snabbt i samband med att man går upp kraftigt i vikt så hinner ibland inte huden med denna förändring. Det resulterar i så fall i bristningar som aldrig kommer försvinna. När bebisen är ute och kroppen ska minska i vikt de följande 6-12 månaderna så brukar huden på magen dra ihop sig litegrann men många gånger så kvarstår det en ”bulle” eller ett häng. Detta kan bli tydligare om man är förlöst med kejsarsnitt. Denna typ av hudöverskott blir sällan bättre av att man tränar eller går ner ytterligare i vikt.

Magmusklerna glipar efter graviditet

Det är inte bara huden som spänns ut, utan också bukväggens muskler. Det resulterar ofta i att det blir en glipa mellan de raka bukväggsmusklerna, så kallad rektusdiastas. Om man tränar mycket och stärker bålmusklarna så kan denna glipa minska för en del, medan för andra så blir den kvar. En stor rektusdiastas bidrar till att magen buktar.

Underlivet efter vaginal förlossning

När barnets huvud pressas genom slidan så sänks ofta bakre tröskeln vid slidans ingång. Det innebär att ingången till vagina kan upplevas som större. Ibland blir det också en töjning av slidans inre muskulatur som bidrar till att man kan uppleva sig vid eller uttöjd. För vissa kvinnor upplevs detta inte alls som ett problem medan andra kan ha svårt att ha samma känsla vid sex och samlag än innan. Då kan intimkirurgi vara ett alternativ.

Estetisk bröstoperation efter amning

Många kvinnor har önskemål om att få tillbaka fyllnad, volym och form på brösten såsom det var innan de födde barn. Detta kan man göra med en plastikkirurgisk operation.

Bröstförstoring med implantat ger volym tillbaka

Genom att lägga in ett bröstimplantat (bröstförstoring) så ökar man volymen och gör att brösten blir rundare samt känns fylligare och många gånger också fastare. Bröstimplantatet kan läggas framför eller bakom bröstmuskeln. Det finns flera olika slags silikonimplantat att välja på beroende på vad man har för utgångsläge och önskemål om slutresultat.

Bröstlyft återger formen efter amning

Ett bröstlyft höjer vårtgårdens position på bröstet, och vanligen förminskar man samtidigt vårtgården om den har blivit uttänjd och stor. Bröstlyftet åtgärdar häng som kan uppstå efter amning och återger bröstet en ungdomligare form. Ofta kombineras bröstlyftet med att man lägger in ett bröstimplantat, men bröstlyft kan också utföras som enda ingrepp. Vad som avgör detta beror på utgångsläget samt vad du som patient har för önskemål.

Förminskning av bröstvårtan

Vissa kvinnor som ammar upplever att själva bröstvårtorna blir stora och utdragna. Många upplever detta som jobbigt eftersom det till exempel syns genom tighta kläder och kan ge skav mot BH:n. Man kan i dessa fall göra en förminskning av själva bröstvårtans längd så att den inte står ut lika mycket.

Bukplastik stramar upp huden

Det överskott av hud och fett som ofta finns på magens nedre del kan tas bort med en bukplastik. Om man bara har mindre överskott nedanför naveln så kan det i vissa fall räcka med en liten bukplastik. Men om det finns mycket överskott och man även behöver sträcka upp huden ovanför naveln så får man ofta göra en stor bukplastik. Ibland kombineras bukplastiken med fettsugning. När man gör bukplastik så kan man sy ihop den glipa som ofta finns mellan magmusklerna (muskelrafi).

Intimkirurgi kan hjälpa efter förlossning

Vissa kvinnor får stora förändringar i underlivet efter graviditeter, framför allt om barnet har fötts vaginalt. Andra upplever att de förändringar som uppstår under graviditeten går tillbaka. Detta kan vara beroende på hur många gånger man har fött barn. Ju fler förlossningar man har gått igenom desto större förändringar som inte går tillbaka av sig själva.

Inre blygdläppsplastik

De inre blygdläpparna blir ofta kraftigare och större i samband med de hormonella förändringarna som kroppen genomgår under graviditeten. I vissa fall så kvarstår detta permanent efteråt. Stora inre blygdläppar kan ge problem i form av skav vid till exempel träning och obehag vid samlag. Med en labiaplastik kan man minska de inre blygdläpparna, och detta brukar ofta förbättra besvären betydligtI

Vaginalförsnävning

En försnävning av slidan innebär att man höjer tröskeln vid slidans ingång eftersom den ofta har sänkts när barnet har pressats ut vid förlossningen. Genom att höja tröskeln så blir mynningen något mindre, ungefär såsom den var innan förlossningarna. I kombination med detta så stramas också musklerna upp i slidans bakre vägg, och dessa åtgärder i kombination leder till att slidan blir snävare. Många som genomgår denna operation upplever att det har positiva effekter på samlivet, men det är samtidigt viktigt att tänka på att det kan finnas andra faktorer än en uttänjd slida som bidrar till att man inte har samma känsla vid samlag efter förlossningar. 

Boka tid för mommy makeover i Linköping

Är du redo att diskutera en avancerad mommy makeover? Det är individuellt vad som passar just dig. Därför är det första steget alltid att komma på en konsultation till mottagningen. När du bokar konsultation så välj ”Kombinationsingrepp: Bröst och buk”. Välkommen!

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.