Kända kvinnor berättar om bröstoperationer

Kända kvinnor berättar om bröstoperationer

artikel i expressen på en iPad som handlar om kända svenska kvinnor som berättar om sina bröstoperationer

Bröstingrepp är vanligare än vad de flesta tror, och det är en myt att alla bröstoperationer bara handlar om att göra brösten jättestora med stora silikonimplantat. Jag läste idag en artikel i kvällspressen som jag tycker tar upp detta på ett bra sätt. I artikeln berättar några kända, svenska kvinnor öppet om den bröstkirurgi som de har genomgått. Det är historier som jag möter så gott som dagligen och därför tycker jag att det är viktigt att dela med mig av detta eftersom det också finns flera kvinnor som har samma frågor eller besvär men som tror att de är ensamma.

Är du nyfiken på en bröstoperation? Jag har många års erfarenhet av detta och har opererat ett stort antal patienter. Ett första steg är att boka tid för en konsultation på mottagningen, eller läsa mer här på Plastikguiden där du hittar mycket information om estetisk bröstkirurgi.

Bröstimplantat ger en diskret förbättring

Bianca Ingrosso betecknas av många som en stark och framgångsrik ung entreprenör. Hennes berättelse om den bröstförstoring som hon har genomgått nyligen är mycket vanlig. Hon beskriver öppenhjärtigt hur hennes bröst minskat i storlek efter kraftig viktminskning, och därför valde Bianca Ingrosso att göra en bröstförstoring med bröstimplantat. Många kvinnor som har tappat volym i brösten beskriver precis på samma sätt hur de egentligen bara vill ha tillbaka en del av den volym som de har tappat. Då är en förstoring med ett mindre implantat framför eller bakom bröstmuskeln ett bra alternativ.

Kraftig viktminskning resulterar i förändrad bröstform

Artikeln som jag läste beskriver också hur Mia Skäringer i sin bok ”Maria – en komikers dagbok” berättar om hur hon också genomgått en bröstoperation för att ge bysten något mer volym efter att ha tappat mycket vikt. Många kvinnor beskriver hur det kan vara svårt att få kläder att sitta då de inte riktigt fyller ut bysten, eller hur de måste ha inlägg för att få en kroppsfigur som de uppfattar som kvinnlig.

Sidoskillnad på brösten kan åtgärdas

En tredje känd kvinna som har berättat i sociala medier om sin bröstoperation är influencern Jonna Lundell. Även detta är ett mycket bra exempel på att man kan bli hjälpt av en plastikkirurgisk bröstoperation även om det inte handlar om bröstförstoring. Jonna berättar att hon hade stor sidoskillnad på sina bröst och behövde ha inlägg på den ena sidan för att balansera brösten i en BH samt att detta gjorde att hon hade svårt att bära bikini. 

Genom att göra en bröstförminskning på ena sidan så blev Jonna Lundells bröst mer lika i storlek. Jag träffar ibland patienter som har exakt samma problem som Jonna Lundell, nämligen att olikastora bröst ger en obalans vilket kan resultera i snedbelastning av rygg och axlar eller svårigheter att bära vissa kläder. Genom att göra en kombination av bröstförminskning, bröstlyft, och/eller bröstförstoring så kan man ofta skapa en bättre balans mellan höger och vänster bröst.

Ha kvar dina gamla implantat?

Slutligen så har realityprofilen Bettina Buchanan berättat om sin andra bröstoperation i sin frågestund på Instagram. Bettina hade sen tidigare bröstimplantat men brösten fick en förändrad form efter en graviditet. Av den anledningen så genomgick Bettina en ny operation där hennes egna bröstvävnad anpassades till de implantat som hon redan hade innan. Även detta är ett inte helt ovanligt ingrepp. Man behöver alltså inte alltid byta ut sina implantat även om man vill anpassa den egna bröstvävnaden. Om det är nödvändigt eller inte beror på till exempel på hur gamla implantat man har, om man samtidigt önskar ändra storlek eller typ av implantat med mera.

För dig som vill veta mer om bröstoperation

Plastikkirurgisk bröstoperation handlar alltså om så mycket mer än stora implantat. Vad som är gemensamt för alla dessa fyra kända svenska kvinnor som har berättat om sina olika bröstoperationer är att de gjort sina ingrepp för att få bättre livskvalitet. Jag träffar ibland patienter som upplever att de har lidit i det tysta och inte riktigt har förstått att det finns möjlighet att förbättra och förändra väldigt många saker som kan uppstå med brösten. 

Om du har frågor om detta så är första steget att boka tid för en konsultation då vi kan gå igenom dina önskemål och förutsättningar, samt göra en plan för vad som är bäst för dig. Är du bara nyfiken och vill veta mer? Läs om bröstoperationer på Plastikguiden, både under ”Ingrepp” men också min stora FAQ med vanliga frågor om estetisk bröstkirurgiolika typer av implantat och mycket mer.

Din kropp – du bestämmer

Till sist, en plastikoperation ska man göra endast för att man själv känner ett behov av det. Det är därför viktigt att säga att det är lika normalt att vara helt nöjd med sina bröst och hur de ändrar sig över tiden, och då ska man självklart inte genomgå något ingrepp.

Denna text är ett referat av en artikel publicerad 2022-12-13 i Expressens webbtidning (permalink).

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.