Bröstimplantat – storleken har betydelse

Bröstimplantat – storleken har betydelse

fem kvinnor i BH som pratar om storleken på bröstimplantat

Storleken har väl inte betydelse?! Jo, det har den. Välj inte storlek på dina bröstimplantat utifrån vad din kompis har valt eller någon som du har haft kontakt med på ett nätforum eller på jobbet. Du ska bara utgå från dig själv och vad du tycker.

Ditt bröst + ditt implantat = ditt resultat!

När man ska göra en plastikkirurgisk operation är det viktigt att informera sig vad det finns för alternativ när det gäller kliniker, doktorer och implantat. Man kan läsa på om risker, prata med vänner eller ta del av nätforum och sociala medier. Det är bara bra, och det uppmuntrar jag. Men – och det här är viktigt – gör det när det gäller alla andra frågor än just valet av implantatstorlek. Storleken är bara din ensak. Det beror på att alla kroppar är unika och därför kan man inte bara utgå från en storlek som någon annan valt och tro att man själv ska få samma resultat. 

Din åsikt om implantatets storlek betyder mest

Det är du som ska implantaten under överskådlig framtid framöver, och det är viktigt att du känner dig bekväm med storleken. Det ska passa dig i ditt liv; fungera för dig vid träning och passa dig i dina kläder – och matcha din uppfattning om vad som är proportionerligt. 

"Bröst som passar min kropp"

Om jag kunde göra en lista över de vanligaste frågorna som brukar komma från mina patienter på mottagningen så skulle frågan ”Vilken implantatstorlek passar min kropp?” garanterat hamna på topp tre. Svaret är att jag vet inte. Det är nämligen väldigt individuellt vad man tycker är snyggt och proportionerligt när det kommer till storlek på brösten. Vissa önskar en rejäl förstoring medan andra vill ha det mer diskret.

Ristestet ger bra vägledning

Därför rekommenderar jag alltid att man gör ristestet noggrant och tar tid på sig att landa i ett beslut efter att ha använt rispåsarna under en tid. Ha dem i din vardag, ta med till jobbet, prova med dina favoritkläder, och träna med dem. Känn efter om storleken passar dig. Tänk på att det är lätt att ändra storleken innan operationen, när vi väl har lagt in implantaten så är det svårare. Du kan läsa mer i min FAQ om bröstförstoring hur du ska göra ristestet.

3D-simulering av dina nya bröst

Man kan låta en dator beräkna hur det kan se ut med ett bröstimplantat av en viss storlek. Detta är ett fint komplement till ristestet som kan ger en bild av slutresultatet. Men man måste vara medveten om att datorn ibland inte gissar helt rätt. Du kan skicka bilder som du tar med vanlig mobilkamera så kan vi göra en simulering. Läs mer i min FAQ om 3D-simulering. Vi ska sedan också ses på en riktig konsultation så att jag kan ta dina mått och gå igenom olika implantat med mera innan du kan bestämma dig för en operation. 

Plastikkirurgen är expert på bröstförstoring

Min uppgifter är inte att berätta för dig att ”det här implantatet ska du ha för det passar dig bäst”. Det som är viktigt för mig när du väljer implantatstorlek är att bröstimplantatet passar dig på bredden. Det är därför jag tar mått på bland annat din bröstkorg och dina bröst. Jag kommer säga till om jag tycker att du väljer en volym som är lite för liten vilket resulterar i ett implantat som därmed inte fyller ut brösten på bredden. Jag kommer också säga till om volymen är så stor att implantatet riskerar att bli för brett. Sen kommer vi också diskutera saker som att implantatet ska fylla ut huden och andra aspekter som är rent kirurgiska. Men jag utgår alltid från ditt önskemål i första hand. 

Nästa steg

Är du redo att ta nästa steg mot en operation med bröstimplantat? Eller är du bara nyfiken och vill veta mer? Oavsett vilket så är du då varmt välkommen att boka tid för konsultation genom att klicka på knappen ”Boka tid” till höger.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.