Förbered dig på konsultationen

Förbered dig på konsultationen

Johan Thorfinn är en plastikkirurg som är seriös och kompetent och tittar rakt in i kameran.

Vi hälsar dig välkommen till Johan Thorfinn på Plastikakademin! Här kommer några personliga tips för att förbereda dig inför vårt möte, vare sig det är ditt första besök eller om du kommer tillbaka för en kontroll eller uppföljning.

Inför ditt första besök

När du besöker mig för första gången kan det vara bra att förbereda sig för att få ut så mycket som möjligt av konsultationen. På min infowebb Plastikguiden hittar du under menyvalen Ingrepp information om olika operationer som bröstförstoring, bröstlyft, bröstförminskning, fettsugning, bukplastik, ögonlocksplastik, intimkirurgi för kvinnor, samt nytt för i år – intimkirurgi för män och rumpimplantat.

Bröstoperation med implantat

Om du funderar på en bröstoperation med implantat så rekommenderar jag att du läser om ristestet och kanske även provar att göra detta hemma. Det är inget måste, men det kan hjälpa dig att få en bättre bild av vad du kan förvänta dig. På Plastikguiden hittar du en detaljerad instruktion om hur du ska göra beroende på om du gör en bröstförstoring för första gången, ska göra bröstförstoring med ett samtidigt bröstlyft, eller byta implantat.

Du kan också läsa mer om vilka olika typer av bröstimplantat som jag erbjuder.

Har du redan implantat?

Har du redan implantat från en tidigare operation på annan klinik är det mycket värdefullt om du tar med dig dokumentation om dessa så att vi vet vilken storlek och typ av implantat som du har. Det hjälper mig att förstå din utgångspunkt och hur vi bäst går vidare. Saknar du information om dina nuvarande implantat? Oroa dig inte, vi kan hjälpa dig ändå.

Second opinion

Om du söker en second opinion för en operation eller behandling på en annan klinik är journalkopior från tidigare behandlingar eller operationer mycket hjälpsamma. Det ger mig en helhetsbild och underlättar vår diskussion.

Inför ditt återbesök

Oavsett om besöket gäller en läkningskontroll eller avslutande uppföljning efter din operation så har jag många tips om vad man kan tänka på i min FAQ som heter Efter operationen. I kategorin Ärr och sårläkning kan du också hitta beskrivningar om hur man ärrtejpar och sköter om småsår, och mycket mer.

Praktiska tips

  • Planera din resa till oss: Se till att du vet hur du tar dig till Plastikakademin (Brigadgatan 4, Linköping), och räkna med lite extra tid för parkering om du kör bil. Jag uppskattar verkligen om du kan komma några minuter innan din bokade tid.

  • Medicinsk information: Det är viktigt för mig att känna till vilka läkemedel du använder, inklusive namn och dosering. Det gäller även kosttillskott och naturläkemedel eller p-piller. Detta säkerställer att jag kan ge dig den bästa möjliga rådgivningen och vården. Det är också av värde om du känner till aktuell vikt och kan berätta om du har gjort några andra operationer tidigare samt eventuella sjukdomar, allergier eller andra hälsoproblem.

  • Förbered dig på eventuell väntetid: Jag strävar efter att ge varje patient den tid som behövs för att känna sig trygg och informerad. Ibland innebär detta att konsultationer kan ta längre tid än planerat. Jag hoppas därför på din förståelse om det skulle uppstå någon försening, och lovar att även ge dig den tid du behöver även om det skulle dra ut litegrann på tiden.

  • Titta i FAQ:n: Det finns en hel kategori med frågor som andra redan har ställt om vad som kan vara bra att tänka på i förväg. Den heter Innan operation.

Hela teamet på Plastikakademin och givetvis även jag själv är här för dig. Vårt mål är att du ska känna dig välkommen och trygg, från första stund till uppföljningen efter din operation. Varmt välkommen!

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.