Hur gör jag ristestet?

Plastikguiden svarar:

 • För att skapa oss en uppfattning om vilken volym man måste tillföra för att Du ska få den fyllnad som Du vill så ska Du göra det s k ristestet:1. Skaffa en BH som har den storlek som Du vill ha efter operationen. Det ska vara en mjuk BH utan inlägg, gärna av bomull och utan push-up, styva kupor, byglar eller liknande.

  2. Tag vanliga plastpåsar eller nylonstrumpor och fyll med okokt ris.

  3. Börja med att fylla 2,0 dl (dvs 200ml) i vardera plastpåse/nylonstrumpa.

  4. Lägg rispåsen som ett inlägg i Din nya BH och forma riset efter bröstet. Tag en tight tröja, gärna en ljus t-shirt, och granska resultatet i en spegel.

  5. Om det krävs mer ris för att fylla ut Din BH så lägger Du till 0,5dl (dvs 50 ml) ris i varje påse och upprepar steg 4.

  6. När Du känner att Du har fyllt påsen så mycket att Du ungefärligen får det resultat Du är ute efter så noterar Du hur många deciliter ris Du har lagt i varje påse.

  7. Om Du har en kraftig storleksskillnad på brösten (>0,5dl) så är det viktigt att Du noterar de olika volymerna för höger respektive vänster sida.

 

När man gör bröstlyft och förstoring så kommer en liten del av din egen bröstvävnad avlägsnas i och med själva lyftet. Det betyder att det slutliga resultatet kommer bli något mindre än den mängd ris som du provar ut innan operationen. Det är individuellt hur mycket som tas bort och därför kan man inte ange någon generell siffra hur många milliliter som försvinner.

Man är något mer begränsad hur stort implantat som man kan välja jämfört med en vanlig bröstförstoring utan lyft eftersom det är känsligare med läkningen. I samband med din konsultation så går vi igenom vad jag rekommenderar är den maximala volymen som du kan välja som storlek på dina implantat för att inte ta onödiga risker för läkningsproblem.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Bröstförstoring med lyft"

Hur bokar jag tid för bröstlyft?

Hur går bröstlyft med samtidig inläggning av implantat till?

Hur lång tid tar det att göra ett bröstlyft och lägga in implantat?

Hur blir min operationsdag när jag gör ett bröstlyft med protes?

Kan du hjälpa mig med en simulering med 3d för att se hur det blir efter operationen när jag gör bröstförstoring och lyft?

Jag vill egentligen bara ha en annan form på mina bröst med mindre häng. Varför rekommenderar många att man ska lägga in ett implantat då?

Vad betyder det att det finns olika profil på implantaten?

Träning: När kan jag börja träna igen?

Smärta: Hur ont kommer jag att ha efteråt?

Sjukskrivning: Hur länge måste jag vara borta från jobbet när jag har gjort en bröstförstoring?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se