Din guide till vaginalförsnävning efter förlossningen

Din guide till vaginalförsnävning efter förlossningen

Barnafödande är en omvandlande upplevelse, och visst är det härligt med barn! Att kroppen ändras efter en förlossning är helt normalt. Många älskar sin mammakropp, medan andra vill återgå till den kropp man hade innan förlossningen.

Jag är här för att stödja dig i att komma tillbaka till livskvalitet och komfort när det gäller din kropp. Vaginalförsnävning är ett steg mot förändring. Här är vad du behöver veta:

När man kan överväga vaginalförsnävning

Den ideala tiden för att överväga försnävning av slidan är vanligtvis sex till åtta månader efter förlossningen. Det ger din kropp gott om tid att läka naturligt innan ingreppet.

Effekterna med vaginalförsnävning

Ingreppet medför flera förändringar som många tycker är till det bättre inklusive:
  • Höjd tröskel vid ingången till slidan
  • Snävare vaginalkanal
  • Känsla av att vara mer tight
  • Framtida graviditeter och vaginalförsnävning

Även om ingreppet inte kommer att påverka framtida graviditeter, är det värt att notera att efterföljande förlossningar kan påverka resultatet. Det är avgörande att diskutera dina långsiktiga familjeplaner med din kirurg.

Återhämtning: Vad du kan förvänta dig

Efter operationen kan du förvänta dig några dagars vila med hanterbart obehag och små blödningar som stannar av spontant. De flesta patienter återupptar sina normala aktiviteter inom två veckor, med full återhämtning och återupptaget samliv, träning med mera efter ca 5-6 veckor.

Skillnaden mellan vaginoplastik och labiaplastik

Det är viktigt att skilja mellan vaginalförsnävning, som stramar åt vaginalkanalen, och labiaplastik, som omformar de inre blygdläpparna. Båda syftar till att förbättra livskvaliteten och funktionen, anpassade till dina behov.

På kliniken anstränger vi oss för att erbjuda personligt omhändertagande eftersom varje person är unik. Om du har funderat på om vaginalförsnävning eller någon annan intimkirurgi skulle kunna förändra din situation så föreslår jag dig att du bokar en konsultation för att vi ska kunna gå igenom hur vi kan hjälpa dig.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.