Överväger du intimkirurgi? De första stegen…

Överväger du intimkirurgi? De första stegen…

Steg ett - identifiera problemet:

Innan du bestämmer dig för att genomgå intimkirurgi är det avgörande att fundera på de särskilda problem som du vill göra något åt. Oavsett om det handlar om fysiskt obehag, estetiskt missnöje eller funktionella problem är förståelsen för orsaken till dina bekymmer det första steget mot att hitta en lösning. Många kvinnor överväger intimkirurgi för att komma till rätta med problem såsom till exempel förstorade eller asymmetriska blygdläppar, att vaginan känns vid eller har besvär med ett stort och hängande venusberg, som påverkar livskvaliteten negativt.

Nästa steg – Konsultationen. Vilka frågor bör jag ställa till min plastikkirurg om intimkirurgi?

När du har identifierat dina bekymmer är nästa steg att boka en konsultation med en plastikkirurgi som är specialist intimkirurgi. Under detta möte är det viktigt att ställa rätt frågor för att säkerställa att du är fullt informerad och bekväm med beslutet att gå vidare. Här är några frågor som det är bra att ställa:

Vilka olika typer av intimkirurgiska ingrepp finns det?

Vilket ingrepp är lämpligast utifrån de bekymmer jag upplever att jag har?

Vilka potentiella risker och komplikationer är förknippade med intimkirurgi?

Kan du förklara den kirurgiska processen och vad jag kan förvänta mig under återhämtningsperioden?

Finns det några icke-kirurgiska alternativ som jag bör överväga?

Vilka är dina kvalifikationer och vad har du för erfarenhet av att utföra intimkirurgiska ingrepp?

Hur länge kommer jag att se positiva resultat efter operationen?

Vilken typ av anestesi kommer att användas under ingreppet?

Vad brukar intimkirurgi kosta och vad ingår i avgiften?

Dessa frågor hjälper dig att få en omfattande förståelse för ingreppet, dess potentiella resultat och vad du kan förvänta dig under hela processen.

Mer om intimkirurgi:

Intimkirurgi, även kallat genital plastikkirurgi, omfattar en rad ingrepp vars mål är att förbättra funktion och utseende i underlivet. Dessa ingrepp genomförs ofta för att åtgärda problem som har uppstått efter graviditet och förlossning och kan gälla till exempel onormalt stora eller asymmetriskt formade blygdläppar eller att man känner sig slapp i vagina. Problem med funktionen kan vara att man har problem med kläder som skaver, inte kan utöva vissa sporter, men också att man inte känner sig bekväm med en partner i intima situationer eller upplever nedsatt känsel vid samlag.

Till de vanligaste ingreppen inom intimkirurgi räknas:

Labiaplastik: Detta ingrepp innebär att man omformar eller minskar storleken på de inre blygdläpparna (labia minora) för att lindra obehag och få en bättre symmetri.

Vaginoplastik: Slidförsnävning är ett kirurgiskt ingrepp som höjer tröskeln till ingången på slidan och gör själva slidan smalare, vilket åtgärdar problem med slapphet och kan ge ökad sexuell njutning.

Klitorislyft: Detta innebär en minskning av överflödig hud kring klitoris. Ingreppet kan leda till förbättrad komfort och öka sexuell njutning, och kombineras ofta med inre blygdläppsplastik.

Risker vid intimkirurgi

I samband med alla ingrepp finns risker för komplikationer. Det kan till exempel röra sig om infektion, svullnad eller blödning. Det kan också vara så att resultatet inte blir vad man hade tänkt sig. För intimkirurgi finns även risken att känseln påverkas negativt. Genom att välja en plastikkirurg med erfarenhet så kan du få korrekt och tillförlitlig information om vad som gäller i ditt fall och tillsammans kan ni göra en plan för din behandling så att du förstår vad du kan förvänta dig.


Det är viktigt att vara medveten om att intimkirurgi är ett specialiserat område där det krävs erfarenhet och expertis. Därför ska du välja en specialist i plastikkirurgi som har erfarenhet och kunnande. Genom att försäkra dig om detta kan du känna dig trygg i att du är i säkra händer vilket är en förutsättning för att sedan kunna uppnå de resultat du önskar.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.