Intimkirurgi – din ensak

Intimkirurgi – din ensak

kvinna som vill göra intimkirurgi blygdläppsförminskning vaginalförsnävning

Intimkirurgi i Linköping Norrköping

Många kvinnor lider i det tysta och skäms litegrann. Helt i onödan. Om du har besvär av stora inre blygdläppar eller upplever att slidan är vid efter att du har fött barn så kan intimkirurgi var något för dig. Som specialist på detta område så har jag patienter som kommer inte bara från Linköping utan hela Östergötland och stora delar av södra Sverige.

Bara för dig

Jag träffar ibland patienter som har lidit i det tysta under lång tid utan att söka hjälp. Ofta berättar man samma sak, det vill säga att de inre blygdläpparna sitter i vägen när man har tighta kläder eller gör ont vid sex, eller att man tycker att man inte har samma känsla vid samlag som man hade innan graviditet. Det finns också andra problem såsom till exempel att venusberget upplevs som stort och ”bulligt”. Om du ska göra en intimkirurgisk operation så är det viktigt att du bara gör det för dig, inte för någon annans skull. Det är en operations om de flesta är väldigt nöjda med.

Olika typer av intimkirurgi

De vanligaste intimkirurgiska operationerna innebär ofta att man återställer vävnaderna såsom de var innan graviditet och förlossning. Det handlar om att minska det som har blivit större och tighta till det som har tappat sin spänst. Kvinnor som inte har fött barn men som av någon anledning har samma typ av besvär kan också vara aktuella för denna typ av operation.

Blygdläppsförminskning

De inre blygdläpparna blir ofta större i samband med gravideteter. Eller så är de stora från början. Oavsett anledningen så kan stora inre blygdläppar ge besvär i form av skav eller obehag vid samlag. Vissa kvinnor har mycket problem då blygdläpparna fastnar i troskanten eller gör ont vid träning. Genom att minska blygdläpparna med en enkel operation i lokalbedövning så upplever de flesta en stor förbättring.

Klitorislyft

Klitoris är en känslig struktur som bland annat består av svällkroppsvävnad på samma sätt som penis. Den del av klitoris som syns mest täcks av förhud. Förhuden kan ibland vara riklig och ligga i veck som ger besvär med till exempel hygien eller vid samlag. Genom att minska den så kallade klitoriskappan, vilket kallas för klitorislyft, så kan man minska veckbildning av förhuden.

Vaginalförsnävning

Att slidan och slidmynningen blir vidare efter en vaginal förlossning känner de flesta till. Detta är något som kan förvärras om man har fött barn flera gånger, och kan leda till att upplever svårighet vid samlag. Genom att göra en försänkning av slidan (vaginalförsnävning) och höja tröskeln vid slidmynningen (perinealkroppsplastik) så har man en möjlighet att återställa anatomin.

Fettsugning av venusberget

Vissa kvinnor har en förstorad fettkudde över venusberget. Detta kan göra att man undviker att bära baddräkter eller bikini eller andra tätt åtsittande klädesplagg eftersom det kan se ut som att det är en ”bulle” i underkläderna. Kvinnor som har det så lider ofta mycket av detta. Men genom att fettsuga venusberget kan man minska på denna fettkudde och få en annan kontur.

Boka tid för intimkirurgi hos en erfaren plastikkirurg

Vill du diskutera en intimkirurgisk operation? Många plastikkirurgiska kliniker erbjuder inte intimkirurgiska ingrepp eftersom intimkirurgi normalt sett inte ingår i den svenska utbildningen för att bli specialist i plastikkirurgi. Vissa plastikkirurger har dock en utökad träning inom detta område, vilket är fallet för oss på Plastikakademin i Linköping. Var därför noga med vem du vänder dig till när du går på konsultation för intimkirurgi. Jag har arbetat med könsbekräftande kirurgi i flera år (tidigare benämnt som könskorrigering eller ”könsbyte”) och har även opererat missbildningar i könsorganen på barn. Det gör att min erfarenhet inom detta område är stor och att du kan känna dig trygg att du får en korrekt bedömning och behandling. Läs mer om vad jag har skrivit om Intimkirurgi här på Plastikguiden, eller boka tid för en konsultation.

/Johan Thorfinn

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.