Gynekomasti – fettsugning

Gynekomasti – fettsugning

fettsugning av bröst på en man som har gynekomasti chipstuttar man boobs

Bättre form på bröstkorgen

Oavsett om man kallar det för man boobs, chipstuttar eller den korrekta medicinska termen gynekomasti så förstår de flesta män vad det handlar om. Det spelar ingen roll om man är vältränad med en kraftig bröstmuskel eller har några extra kilon, nästan alla vill slippa känslan av att ha bröst som sticker fram under en tight t-shirt eller skjortan.

Enkel metod hjälper de flesta snabbt

Genom att göra en fettsugning av bröstkorgen så kan man förbättra konturen på män och minska att brösten putar. Jag har många års erfarenhet av denna operation och fettsuger med så kallad power-assisted liposuction från MicroAire samt Vitruvians Ultimate Aspirator via små hål i huden. Ingreppet sker i narkos och du går hem samma dag. Riskerna är generellt små och handlar som vid all annan kirurgi bland annat om infektion, blödning och att det blir ett litet ärr efter ingångshålen.

Fettsugning mot gynekomasti

När brösten putar på män så är det ofta en kombination av fett och bröstkörtelvävnad. Om man har litet till måttligt överskott av körtelvävnad så kan ofta fettsugningen avlägsna denna tillsammans med fettet. Om det finns körtelvävnad kvar när man har utfört fettsugningen så kan man via ett litet snitt runt vårtgården ta ut den kvarvarande körtelvävnaden.

Så får du hjälp för din gynekomasti

Jag är specialist i plastikkirurgi och har många patienter som kommer till mig på Plastikakademin i Linköping för att få hjälp för sin gynekomasti. Vi har patienter som kommer inte bara från Norrköping och resten av Östergötland utan även från hela södra Sverige. Plastikakademin är stor klinik bara ett par timmars väg från Stockholm och vi har fördelaktiga priser. Genom att boka ett mottagningsbesök hos mig (snabblänk) så kan vi gå igenom ditt utgångsläge och du får en personlig rekommendation för hur vi bäst kan behandla din gynekomasti. Vi går även igenom de risker som finns med ingreppet. Du får alltid ett fast pris på operationen, och kan läsa hela Plastikakademins prislista här.

Därför får man gynekomasti

Gynekomasti utvecklas oftast som ett resultat av att man har för mycket körtelvävnad och fett under vårtgården. Körtelvävnaden ökar på de flesta killar i puberteten och går många gånger tillbaka, men vissa personer har en kvarvarande förstorad bröstkörtel. Detsamma kan uppstå om man har använt anabola steroider eller vissa andra läkemedel. En permanent förstorad bröstkörtel kan man aldrig minska genom att minska kroppsvikten. Den enda behandlingen som fungerar är att göra en operation såsom till exempel en fettsugning.

Är gynekomasti farligt?

Om man är ung och frisk för övrigt, och gynekomastin har utvecklats långsamt i takt med normal viktökning eller kvarstår efter puberteten så är det extremt ovanligt att det skulle bero på en bakomliggande, allvarlig sjukdom.

Så vet du om din gynekomasti kan vara allvarlig

Om du har nytillkommen gynekomasti, framför allt om den kommer på ena sidan, så rekommenderar jag att du kontaktar din vårdcentral innan du gör en operation. Detsamma gäller om det skulle komma sekret eller vätska från bröstvårtorna.

Manliga bröst efter kraftig viktnedgång

Män som har gått ner kraftigt i vikt, till exempel efter en viktminskningsoperation såsom gastric bypass eller gastric sleeve, så kan det förutom fett och bröstkörtelvävnad även finnas överskott av hud. Då räcker det inte enbart med en fettsugning utan man behöver ofta även ta bort den överflödiga huden.

Boka tid för gynekomasti-operation

Du hittar mina lediga tider för operation samt information om hur du bokar tid här på Plastikguiden. Jag rekommenderar alltid att man även bokar en tid för konsultation på mottagningen minst ungefär en månad innan operationsdagen. Detta är nödvändigt så att vi kan göra en individuell planering när vi har gjort en riktig undersökning av bröstkorgen. Om man inte kan komma på ett riktigt mottagningsbesök så går det bra att börja med en videokonsultation, och inför detta så är det en fördel om man mailar bilder på sin bröstkorg samt uppgift om längd/vikt och eventuella läkemedel eller sjukdomar.

/Johan Thorfinn, plastikkirurg

Johan Thorfinn har stor erfarenhet av gynekomasti

Visste du att Johan har skrivit en behandlingsöversikt för gynekomasti? Det är publicerat på Internetmedicin som är en av Sveriges största informationswebbplastser för läkare. Behandlingsöversikten är en medicinsk text som är avsedd för läkare och annan vårdpersonal, men den ligger öppet och kan läsas gratis av alla (direktlänk).

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.