Skymd sikt? Överväg ögonlocksplastik

Skymd sikt? Överväg ögonlocksplastik

Så hjälper övre och nedre ögonlocksplastik många patienter.

Med stigande ålder så blir det ofta ett visst överskott av hud kring ögonen. För många så innebär det mer än bara kosmetiska problem. För att komma tillrätta med detta så kan man göra en övre eller en nedre ögonlocksplastik.

Det är vanligt att huden på de övre ögonlocken viker sig framåt med stigande ålder. Många gånger så bildas även ett litet veck av hud vid sidan om ögonvrån. Ibland kan huden sträcka sig mot och över ögonfransarna, vilket ofta upplevs som jobbigt då det kan skapa en tyngdkänsla eller till och med skymma synfältet. I dessa fall så är en övre ögonlocksplastik en operation som ofta gör situationen mycket bättre.

Under ögat så bildas istället med stigande ålder en ”påsighet”. Denna består både av överskottshud men också av fett som buktar fram. Genom att lägga ett snitt precis under ögonfransen så kan man komma åt fettet och minska detta så att det buktar mindre. Samtidigt så tar man ofta bort litegrann av hudöverskottet.

Ögonlocken syns med stygn som man måste ta bort, vilket görs efter ca 7 dagar. Man får även en smal tejpremsa på ögonlocken, och det kan bli små svullnader eller blåmärken efteråt. Dessa försvinner av sig själv.

En ögonlocksplastik åtgärdar hudöverskott och i vissa fall minskar man även på fettet för att det ska bukta mindre under ögat. Däremot så ändras inte utseendet på den hud som är kvar. Det betyder att om man har små fina rynkor på ögonlocken så kommer dessa finnas kvar även efter en operation.

Många upplever en stor skillnad efter en operation på ögonlocken. Ingreppet utförs i lokalbedövning, och man går hem efter en stund. Man får räkna med att vara lite svullen och ibland också ha blåmärken någon vecka efteråt.iytoijkuyh

Ofta behöver man gå på en konsultation för att kunna bestämma vad som passar bäst i det enskilda fallet. Tidbokning görs på bokningssidan (KLICKA HÄR).

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.