Bukplastik höjer livskvaliteten

Bukplastik höjer livskvaliteten

Att bli av med överskott av hud och fett på magen gör livet lättare för många.

Efter graviditet eller viktnedgång så är det helt normalt att ha ett överskott av hud på magen, ofta nedanför naveln. Många får också hudbristningar som uppstår därför att huden har spänts ut kraftigt, och sedan inte riktigt orkar dra ihop sig.

Även om man teoretiskt kan minska underhudsfettet genom att gå ner i vikt så kan man aldrig ”banta bort” överflödig hud. Dessutom så blir det ofta en ond cirkel för många i och med att magen sitter vägen för att motionera, vilket gör det svårt att bli av med de där sista extra kilona.

För många är detta jobbigt då det kan sitta i vägen för kläder, göra det svårare att träna, och ge hudirritationer. Eller så tycker man bara att det är jobbigt att visa sig för sin partner. Hur man upplever sin mage är givetvis upp till var och en, men det som är gemensamt för mina patienter som beslutar sig för en bukplastik är att nöjdhetsfaktorn är hög efteråt.

Med en stor eller liten bukplastik tar man bort hud och fett på magen så att den blir plattare. I och med att man tar bort överflödig hud så får man ofta bort många av de bristningar som sitter från naveln och nedåt. Operationen görs i narkos och man går hem samma dag. Den leder visserligen till ett ärr men som man alltid försöker lägga så lågt så möjligt så att det ska döljas av byxor eller underkläder.

Det kan vara svårt som patient att veta om man är mest lämplig för att göra en stor eller liten bukplastik. Jag har gjort ett filmklipp om detta som du hittar på YouTube.

Vill du boka konsultation hos mig för att diskutera bukplastik? Det gör du här. Välkommen!

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.