”Läkarens ord” i Expressen om Paows blygdläppar

”Läkarens ord” i Expressen om Paows blygdläppar

Johan Thorfinn uttalar sig i Expressen om influenser Paows intimkirurgi

(bild från Expressen 2023-03-24)

Svara så fort du kan

En journalist från ringde mig igår med frågor om intimkirurgi. Anledningen är att hon skrev en artikel om influencern Paow som gjort en blygdläppsförminskning. Artikeln publicerades i Expressens webbupplaga nästan direkt och hamnade som nummer två på listan över mest lästa artiklar det dygnet.

”Ökar antalet intimoperationer?” ”Vad är riskerna?” var några av frågorna jag fick. Eftersom intimkirurgi ligger mig varmt om hjärtat så svarar jag gärna på frågor från journalister. Det är nästan alltid är väldigt bråttom när en journalist hör av sig eftersom artikeln egentligen ”skulle ha publicerats ”igår”. Det betyder att det finns en risk att det blir missuppfattningar och fel i texten när det ska gå fort.

Mitt budskap

Mitt budskap till alla journalister som frågar om intimingrepp är att det är en känslig fråga och att många kvinnor lider i det tysta varför det är viktigt att skriva om det. Anledningen är att få bort tabun och göra det mindre laddat så att fler som har besvär kan få hjälp. Jag har skrivit mycket om det tidigare

Artikeln om Paow lyfter upp ingrepp som hon gjort enbart av kosmetiska skäl för att att uppnå ett utseende-ideal som i mina ögon är extremt. Paow beskriver att hon inte är särskild nöjd och att hon ångrar sig. Tja, det är kanske inte så konstigt. Om man inte läser artikeln noggrant så kan man få intrycket att intimkirurgi är dumt och något man inte ska göra. Tyvärr.

Det står jag bakom

Jag ställer mig inte bakom intimkirurgi som görs enbart av kosmetiska skäl. Men jag är glad att jag blev ombedd att kommentera intimkirurgi i allmänhet i Expressens artikel om operationen som influencern gjort. Jag försökte understryka att det finns kvinnor som har besvär av skav, har svårt att utöva till exempel ridning eller andra idrotter, eller har problem med samlivet i intima situationer och undviker detta. Och att många aldrig kommer till vården.

Jag hoppas att så många som möjligt som läste artikeln faktiskt läste till slutet och förstod mitt budskap.

Jag önskar att fler kvinnor fick kunskap om att det går att åtgärda dessa besvär, ofta med en enkel operation i lokalbedövning. Jag önskar också att färre kvinnor tyckte att det var pinsamt att söka hjälp.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.