Intimkirurgi: Tack till ”Efter Fem” i TV4!

Intimkirurgi: Tack till ”Efter Fem” i TV4!

Johan Thorfinn i TV4 Efter Fem om blygdläppsplastik och intimkirurgi som influencern Paow gjort

Blygdläppsförminskning eller labiaplastik innebär att man gör blygdläpparna mindre. I många fall är kvinnor hjälpta av en förminskning av de inre blygdläpparna för att få hjälp med problem som är kopplade till att de inre blygdläpparna är för stora. Många kvinnor lider i det tysta eftersom man antingen inte vet att det finns hjälp att få eller att man tycker att det är pinsamt att ta upp.

Media tar upp intimkirurgi

Nyligen har frågan om plastikkirurgi i underlivet diskuterats flitigt i media. I vissa fall har aspekten om detta är ett estetiskt ingrepp tagits upp, och jag har blivit citerad i ett par olika artiklar i Expressen samt blivit intervjuad i direktsändning i TV4 ”Efter Fem”. 

Jag tycker att det är mycket bra att media tar upp frågan på ett balanserat sätt så att man kan avdramatisera det hela (se hela inslaget här på TV4 Play). Jag vill därför rikta ett uppriktigt och hjärtligt tack till både Efter Fem-redaktionen och Expressen för att man lyfter detta ämne på ett balanserat sätt.

Stora blygdläppar kan ge besvär

Inre blygdläppar förändras ofta efter graviditet och förlossning, eller så föds man med olikstora blygdläppar. Oavsett anledningen så kan stora inre blygdläppar ge problem i form av skav eller att de fastnar i troskanten, och det kan också göra ont att till exempel cykla eller rida. Det är inte heller ovanligt att det kan ge obehag/smärta i samband med sex om de dras in i slidan.

Blygdläppsplastik hjälper

Genom att minska blygdläpparna så förbättras ofta besvären markant. Eftersom de inre blygdläpparna har en viktig funktion att skydda mynningen till slidan så är det inte fråga om att ta bort dem helt. Man tar bara bort överflödig vävnad och sparar det som är nödvändigt för att behålla funktionen. Operationen genomförs ofta i lokalbedövning och läkningstiden efteråt är några dagar upp till ett par veckor. Det är således inte fråga om en skönhetsoperation utan ett livskvalitetsingrepp. Och det är absolut inte samma sak som könsstympning.

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.