Plastikkirurgi utomlands

Plastikkirurgi utomlands

Ett lägre pris på operationer utomlands gör att det kan verka lockande att kombinera en semesterresa med ett estetiskt ingrepp. Det kan tyvärr bli både en dyrare affär och skapa problem. Vänd dig i första hand till en specialist i plastikkirurgi i närheten av där du bor. Läs mer så förstår du varför.Är utländska kirurger sämre än svenska? Absolut inte! Jag har varit på studiebesök på många kliniker i andra länder både i Europa och USA, och jag kan säga att alla som jag har träffat är mycket duktiga och seriösa.

Det finns aktörer i Sverige som lockar med lägre priser för estetisk kirurgi om man opererar sig utomlands. Turkiet eller Thailand är två inte helt ovanliga ställen att åka till. Det kan till och med kännas lockande att kombinera ett ingrepp med en semesterresa.

Jag vill dock avråda från detta. Inte för att plastikkirurger i andra länder är sämre. Det finns mycket duktiga och seriösa kliniker utomlands. Problemet är att om du skulle drabbas av en komplikation efter det att du har kommit hem så har du ingen att vända dig till. Dessutom så är förekomsten av multiresistenta bakterier (till exempel MRSA) mycket vanligare i länder utanför Sverige.

I Stockholm har man senaste året sett en ökning av infektioner med MRSA hos kvinnor i åldersgruppen 20-39 år, och man sätter detta i samband med estetisk kirurgi utomlands. Om du drabbas av en MRSA-infektion så är det mycket svårt att bli av med. Det påverkar allt omhändertagande i sjukvården som den som är MRSA-positiv behöver genomgå, oavsett om det rör den estetiska operationen eller något annat. Dessutom är det stor risk att resultatet av den skönhetsoperation man nyligen genomgått blir förstört.

Även om du inte får multiresistenta bakterier vid en operation utomlands så kommer du ha svårt att få hjälp efter din operation om något skulle hända. Det behöver inte vara några allvarliga problem, men alltifrån hur du ska ta hand om småsår, ärrproblem eller hudöverskott måste skötas på distans om du inte ska resa tillbaka igen. I så fall är det mycket bättre att ha kliniken som man opereras i närheten så att du enkelt kan ta dig dit och hem om du skulle behöva åka på ett halvakut återbesök.

Jag tycker därför att man ska tänka efter mer än två gånger innan man åker utomlands för att operera sig. Jag rekommenderar att man vänder sig till en svensk specialist i plastikkirurgi. Gärna någon som är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Du hittar en medlemslista på deras hemsida. Undrar du om jag är medlem? Jo, det är jag. 😉

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.