Om man har gjort en bröstförstoring många år tidigare i livet så har kroppen oftast ändrats sedan dess. Kanske har man en annan vikt än vad man hade då, och vissa har även genomgått andra livsförändringar såsom graviditeter och amning. Därutöver så ändras den egna bröstvävnaden av sig själv med tiden eftersom huden blir mindre elastisk och töjs litegrann. Allt detta kan leda till att det implantat som man la in för länge sedan sitter alltför högt och att det egna bröstet är placerat lite längre ned (så kallad water fall-deformity). Om detta är uttalat så kan brösten så "avlånga" ut. Det gäller framför allt om man har sina gamla implantat under muskeln eftersom muskeln hjälper till att hålla kvar implantatet medan den egna bröstvävnaden lägger sig lägre.
Därför, när man byter gamla implantat till nya bröstproteser, så innebär det att det nya implantat vanligen läggs längre ned. Syftet är att det bättre ska matcha den lägre positionen av bröstvårtan/vårtgården. Detta gör att bröstet återfår en naturlig rundning i nedre delen. Som en konsekvens av detta så minskar fyllnaden i bröstets övre del som man har haft där det gamla implantatet suttit. När man använder BH så kan man dock vanligen få denna fyllnad i den övre delen igen. I vissa fall så kan man behöva flytta upp positionen av vårtgården samtidigt, dvs kombinera implantatbytet med ett bröstlyft.
Om man har mycket överskottshud så kan detta korrigeras genom att går upp litegrann i storlek med de nya implantaten, eller att man gör ett modifierat bröstlyft och stramar upp huden på bröstets undersida.
© 2024 Plastikguiden