Modern fettsugning med MicroAire

Modern fettsugning med MicroAire

Traditionell fettsugning eller power-assisted liposuction? Läs mer så förstår du varför jag väljer det ena eller det andra.

Fettsugning har funnits sedan 1920-talet och beskrevs först av en fransk läkare. De patienter som han behandlade fick dock en del komplikationer och därför övergavs tekniken. Det var inte förrän på 1970-talet som man på allvar började ta upp detta igen, och sedan dess har det hänt mycket på området.

En traditionell fettsug består av en maskin som skapar ett undertryck (sug) som fortplantar sig via en slang till ett handtag som vi kallar fettsugningskanyl. Kanylen är vanligen mellan 15-25cm lång och ungefär 3-5 mm i diameter, och har ett eller flera öppningar längst ut. Kanylen förs fram och tillbaka för hand av kirurgen genom fettväven samtidigt som maskinen skapar ett kraftigt sug, och då sugs fettet ut genom hålen i kanylen och samlas upp i en burk. Denna teknik bygger på att det enbart är plastikkirurgen som manuellt drar kanylen fram och tillbaka. Eftersom detta måste ske väldigt många gånger så är det både tröttsamt och gör det efter en stund svårare att arbeta med precision. Alla som har försökt att såga av en planka med en vanlig hand-såg vet att man ganska snabbt blir trött i armen, och det är precis samma sak med en fettsugningskanyl.

Sedan fettsugningen kom tillbaka på 1970-talet så har det tillkommit flera olika tekniker för att förbättra fettsugningen. En sådan teknik är power-assisted liposuction (PAL). Det innebär att själva handtaget som plastikkirurgen håller i är en liten maskin. Denna maskinen för fettsugningskanylen fram och tillbaka några millimeter flera gånger per sekund. Det gör att för varje gång som plastikkirurgen för fettsugningskanylen genom fettväven så har kanylen i själva verket samtidigt åkt fram och tillbaka flera gånger om. Ungefär som om man hade hållit i en såg där sågbladet rör sig av sig själv.

Genom att använda PAL så underlättas arbetet för plastikkirurgen och det är enklare att med en större precision få ett jämnare resultat och mer skonsam fettsugning för dig som patient. Läs mer om detta HÄR och se mitt videoklipp på YouTube där du kan se denna utrustning i verkligheten.

Maila mig om du har några frågor. Om du vill boka tid för konsultation så gör du det enklast online via denna länk http://bit.ly/JohanBokning. Välkommen!

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.