Viktigt frågor att ställa till din plastikkirurg på konsultationen

Viktigt frågor att ställa till din plastikkirurg på konsultationen

När du funderar på att genomgå ett plastikkirurgiskt ingrepp så är den första konsultationen med din plastikkirurg viktig. Det är då som du har en möjlighet att få svar på dina frågor och få information för att kunna känna dig trygg i ditt beslut.

Jag vill nämna några saker som är särskilt viktiga att tänka på så att du känner dig säker inför att du ska bestämma dig för en estetisk operation.

Tydliga mål:

Dela med dig av dina önskemål och förväntningar med en operation. Då kan din plastikkirurg ha lättare att anpassa planen för ditt ingrepp, men också säga vad som kan vara möjligt att uppfylla och vad som kan vara svårare att nå. På detta sätt kan du redan innan få realistiska förväntningar på din operation och få en känsla för hur de överensstämmer med dina önskemål.

Plastikkirurgens erfarenhet:

Vänd dig alltid till en specialist i plastikkirurgi, och gärna en som är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Att få en uppfattning om din plastikkirurgs tidigare erfarenhet bidrar till att bygga förtroende för din läkare och den behandlingsplan som läggs upp för dig.

Din oro:

Tveka inte att fråga om saker som du är orolig eller bekymrad över. Att ha en öppen dialog redan från början är det enda sättet för dig att få svar på dina frågor.

Plan för återhämtningen:

Se till att du får information om återhämtningen efter ditt ingrepp. Att veta vad du kan förvänta dig underlättar för dig att planera i förväg så att du är väl förberedd både det som gäller själva läkningen och hur du ska hantera vardagen.

Realistiska förväntningar:

Din plastikkirurg finns för dig för att hjälpa dig att nå dina mål med operationen. Det är därför viktigt att du är tydlig och öppen med vad du önskar slutresultatet ska bli. Det är enda sättet för din plastikkirurg att antingen uppnå dina mål eller att förklara varför det kan vara svårt.

Till sist:

Samtalet i samband med din konsultation innebär en viktig möjlighet att ha en rak och ärlig kommunikation med din plastikkirurg. Berätta både vad du har för önskemål och om det är något som oroar dig. Glöm inte heller att fråga om det det som du inte förstår.

Genom att följa de här råden så har du en möjlighet att skapa en trygghet tillsammans med din plastikkirurg när du tar stegen mot att genomgå en operation för ökad livskvalitet eller förbättrade proportioner i en kropp som du trivs med. Vi är här för att vara med dig på denna spännande resan!

Läs mer:

Dela gärna inlägget

Kategorier

Plastikkirurgi
Ögonlocksplastik
Manlig kirurgi
Liposuction
Komplikation
Intimkirurgi
Fettsugning
Bukplastik
Bröstoperation
Allmänt

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.