logo

Maila mig

johan@plastikguiden.se

Avbokning & Ombokning

Avbokning & Ombokning

Omboka operationstid

Vi försöker alltid tillgodose önskemål om att byta operationstid. Oftast är det lättare att tidigarelägga sin operationstid än att flytta den till senare datum. Av praktiska skäl kan det dock vara svårt ibland att byta tid, vilket framför allt gäller om det är mindre än 1 månad kvar till operationen. Frågor om ombokning sker per mail (se bokningsbekräftelsen / pappret som du fick vid bokningen), och när du har fått ett svar tillbaka så vet du om det är möjligt. 

Om det inte går att hitta en ny tid till dig och du trots allt inte kan komma på din planerade operationstid så gäller ordinarie avbokningsregler vilket betyder att det sker mot en avgift på 10% av din operationskostnad varefter du sedan givetvis kan boka en ny tid senare. Om den operation som du avbokar är en korrigering så är avbokningsavgiften 2500kr.

Avboka pga annan anledning än sjukdom

Avbokningar med kort varsel är som tur är ovanligt eftersom det ställer till en hel del praktiska problem för oss. Om det är så att du av någon anledning måste avboka din tid oavsett orsak så är vi därför tacksamma om du gör det utan dröjsmål så att vi har möjlighet att erbjuda din tid till någon annan patient. Meddela mig därför snarast med SMS eller med ett mail, du hittar dessa på bokningsbekräftelsen/pappret som du fick i samband med bokningen. Avbokning kan göras kostnadsfritt fram till förfallodagen på din faktura. Vid avbokning efter förfallodagen tas en administrativ avgift ut på 10% av din operationskostnad. Om den operation som du ombokar är en korrigering så är avbokningsavgiften 2500kr.

Avboka pga sjukdom

Du kan alltid höra av dig och diskutera om det är något med din hälsa som din tror påverkar din möjlighet att opereras innan du avbokar. Avbokning på grund av sjukdom är alltid möjlig att göra fram till operationsdagen. Vid sjukdom inom 2 dagar från din operation skall du höra av dig till min mobiltelefon (se bokningsbekräftelsen/pappret som du fick i samband med bokningen). För avbokning pga sjukdom krävs normalt sett läkarintyg för att det ska göras kostnadsfritt. Utan läkarintyg tas en en administrativ avgift ut på 10% av din operationskostnad. Om den operation som du avbokar utan läkarintyg är en korrigering så är avbokningsavgiften 2500kr.

Avboka mottagningstid

Detta görs via BokaDirekt. Ange den avbokningskod som du fick i mailet med bekräftelsen från BokaDirekt. Avbokning av mottagningstid kan alltid göras kostnadsfritt 1 dygn innan din planerade tid. För avbokning inom 24h från din mottagningstid eller vid uteblivet besök debiteras en avgift på 250kr. Observera att avbokning av mottagningstid inte kan tas emot per mail utan måste göras via BokaDirekt med din avbokningskod.

Vill du veta mer?

På Plastikguiden hittar du svaren på över 200st frågor om olika operationer under Frågor & Svar.