Boka tid hos Johan Thorfinn, plastikkirurg

Estetisk plastik­kirurgi

Du kan boka tid för en konsultation hos Johan Thorfinn för ett ingrepp som Du tror inte omfattas av den vård som ges inom landstinget. Det kan gälla till exempel bröstförstoring, bröstförminskning, bukplastik med mera.

För att boka en tid hos Johan Thorfinn, klicka här (öppnar ny sida med information om hur du bokar konsultation):

Boka tid

 

Vill du boka en preliminär operationstid innan din konsultation? Se tillgängliga datum genom att KLICKA HÄR. (öppnas i nytt fönster)

Plastikakademin drivs av Johan Thorfinn, Hans Vintertun, samt Gunnar Kratrz. På Plastikakademins hemsida kan Du läsa mer om vilka ingrepp som erbjuds samt gällande priser. Alla ingrepp som utförs på Plastikakademin får man bekosta själv.
 
Alla konsultationer hos Johan Thorfinn och övriga plastikkirurger på Plastikakademin är gratis.
 
Mottagning och operation (Garnisonsområdet):
 
Plastikakademin vån 2
Brigadgatan 4
58758 Linköping
 
Länk till Google Maps, klicka här.

 


 

Re­konstruktiv plastik­kirurgi

Om Du har ett plastikkirurgiskt problem som Du tror faller inom ramarna för vad som kan behandlas i landstinget och önskar att komma på konsultation till Johan Thorfinn så krävs att Du har får en remiss till Hand- och plastikkirurgiska kliniken i Linköping. Observera att detta enbart gäller landstingsvård, och därför inte skall skickas till Plastikakademin.
 
Det finns två möjligheter att skicka en remiss. Du kan antingen diskutera detta med Din vårdcentralsläkare eller en läkare på Din närmaste kirurgklinik som tillsammans med Dig får komma fram till om det är lämpligt att skriva en remiss. I andra hand så finns även möjligheten att Du själv skriver en så kallad egenremiss.
 
För att egenremissen ska kunna bedömas korrekt så är det viktigt att den är så utförlig som möjligt. Du kan ladda ner en blankett genom att klicka här, eller skriva som ett eget brev. Egenremissen skall alltid skickas till landstinget och bör innehålla information om:
 

1) fullständiga personuppgifter inklusive personnummer och kontaktadress

2) en noggrann beskrivning av Ditt problem, besvär eller sjukdom. Skicka gärna med fotografier. Tänk på att för att fotografier ska kunna bedömas korrekt så bör de vara i färg, tagna med bra ljus från några olika vinklar och utskrivna på fotopapper

3) aktuell och tidigare sjukhistoria inklusive de eventuella mediciner som Du tar och om Du har genomgått några kirurgiska ingrepp samt tidpunkten (årtal) för dessa

4) Din aktuella vikt, längd, samt uppgifter om tobaksbruk (rökning, snus mm)

5) eventuellt önskemål om vilken plastikkirurg Du vill träffa

6) övriga uppgifter som Du anser vara relevanta

Observera att egenremiss för rekonstruktiv plastikkirurgi skall skickas till landstinget.


Oavsett om Du skriver en egenremiss själv eller får den via Din vårdcentralsläkare / kirurgklinik så kommer remissen att bedömas på samma sätt. Vissa sjukdomar eller problem uppfyller inte kriterierna för vad som behandlas inom landstinget, och Du kan Du få information om det redan i ett brevsvar eller vid första konsultationen.
 
Skulle det fattas information i remissen så kan den behöva kompletteras för att Du ska kunna få ett svar. Om Du har ett problem som uppfyller landstingets kriterier för att bli opererad så kan Du bli uppsatt på väntelista för detta efter en konsultation på mottagningen, eller i undantagsfall baserat på de uppgifter som framkommer i remissen.
 
I de fall Du blir kallad till konsultation eller operation inom landstinget så tillämpas de avgifter som landstinget normalt har. Väntetiden kan vara några månader.

Har du frågor om egenremiss eller osäker på om du uppfyller kraven för att få din operation inom den offentliga vården? Läs mer under Frågor & Svar genom att klicka här.