MicroAire

MicroAire

Någon sa om fettsugning att ”Liposuction takes a minute to learn, but a lifetime to master”. Det kanske är att överdriva, men det ligger något i detta påstående. Läs vidare så förstår du varför. Och missa inte länken till mitt videoklipp om fettsugning längst ned i det här inlägget.

Fettsugning är egentligen ganska okomplicerat, det handlar ”bara” om att ha en maskin som skapar ett sug och fortplanta detta via en slang till en kanyl som har ett eller flera hål i toppen som fettet sugs upp i. Eller?

Sedan fettsugning beskrevs för första gången för ungefär hundra år sedan i Frankrike så har det skett en stor utveckling på området. Och tur är det! Den första patienten som fettsögs fick nämligen allvarliga komplikationer i form av vävnadsdöd, något som nu är extremt ovanligt.

Vad är annorlunda med fettsugningen som görs idag jämfört med tidigare? Idag används olika typer av kanyler som har anpassade hål och grovlekar, beroende på vilket område man fettsuger och vilket resultat man vill uppnå.

Dessutom sprutar man numera in relativt stora mängder vätska i fettet i syfte att minska risk för blödningar och underlätta borttagande av fettet

Vad mer är nytt? På senare år har det även kommit andra tekniker för att underlätta borttagandet av fettet. Jag använder så kallad ”power-assisted liposuction” (PAL) från MicroAire. Det innebär att kanylen vibrerar på ett skonsamt och kontinuerligt vis så att fettdepåerna bryts upp och lättare kan sugas upp. Det underlättar för mig när jag fettsuger, och gör att jag enklare samt med större precision kan fokusera på arbetet med vävnaderna istället för att lägga kraften på att manuellt föra kanylen fram och tillbaka.

Jag har valt PAL/MicroAire eftersom jag tycker att det ger mig jämnare resultat och är en skonsammare behandling för dig som patienten jämfört med traditionella tekniker.

Vill du veta mer om MicroAire som jag använder? Titta gärna på min egen video på YouTube och du kan också läsa mer på MicroAires hemsida, länken hittar du HÄR (öppnas i nytt fönster).

Funderat på en bröstoperation? Efter graviditet och amning eller viktnedgång så blir brösten ofta mindre och får en annan form än tidigare. Eller så kan man ha andra skäl till att vilja ha en annan volym/form. Med eller utan implantat kan man ändra form och storlek på många olika sätt. Operationen sker i narkos och man går hem samma dag.

Vill du veta mer om bröstförstoring? Läs mer på här.

Vill du veta mer om bröstförstoring med lyft? Läs mer på här.

Vill du veta mer om bröstförminskning? Läs mer på här.

Konsultationen är kostnadfri om du bokar operationstid, då går vi igenom dina förutsättningar och önskemål. Om du vill kan du säkra din operationstid hos mig genom att boka den preliminärt innan vi ses på mottagningen. Du bokar enkelt tid hos mig eller mina kollegor på Plastikakademin online via BokaDirekt genom att klicka här.

Vill du veta hur du bokar en preliminär operationstid? Läs mera här.

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.