Garanti: Vad får jag för garanti på min operation om det behövs en korrigering?

Garanti: Vad får jag för garanti på min operation om det behövs en korrigering?

Plastikguiden svarar:

Mitt mål är självklart att du ska vara nöjd med din behandling/operation hos mig. Men vi arbetar med mänskliga vävnader och även om jag är mycket noggrann när jag opererar så kan varken du eller jag kontrollera samtliga faktorer som har betydelse för läkning och resultat senare. Om det skulle inträffa att man inte riktigt har nått det resultat som vi båda har haft som mål när man utvärderar efter 3-6 månader så får man överväga att göra en korrigering.

Jag gör därför alla korrektioner där jag själv tror att det finns en bra chans att det faktiskt leder till ett bättre resultat - utan att utsätta dig som patient för en onödig risk. Jag har därför en policy att jag kostnadsfritt gör eventuella korrektioner i lokalbedövning efter kirurgi under det första året efter operationen. Detta gäller när det inte finns något annat som kan förklara behovet av en korrigering såsom t ex en signifikant viktförändring, någon sjukdom, graviditet eller liknande, och såvida vi inte har kommit överens om något annat i förväg. Det är för att man som patient ska känna sig trygg att vi gör så gott vi kan för att operationsresultatet ska bli så bra som möjligt om något oväntat inträffar. Detta eftersom vi vet att även om vi alltid är noggranna och gör vårt bästa för att slutresultatet ska komma så nära dina önskemål/förväntningar som det är möjligt så finns det faktorer som varken jag som plastikkirurg eller du som patient kan påverka under läkningstiden månaderna efter en operation som kan ha effekt på slutresultatet. Om du önskar hjälp med en korrigering efter en operation som du har gjort hos någon annan plastikkirurg så gäller andra förutsättningar och du får information om detta i samband med din konsultation.

Jag möts av stor förståelse att vi dock inte kan göra korrektioner kostnadsfritt för alltid. Det beror bland annat på att resultatet efter en operation påverkas många gånger av tiden. Kroppen förändras och åldras, man kan drabbas av sjukdom eller olycka, genomgå graviditet eller förlossning, ändra sin vikt eller så blir det "bara" en långsam förändring av det man har gjort utan att det finns en säker anledning. Självklart vill vi fortfarande att man som "gammal" patient hos oss ska känna sig omhändertagen, och därför så hjälper jag till så gott jag kan även i ett senare skede om man behöver göra nånting och då till en kraftigt reducerat pris för att täcka en del av våra omkostnader.

Vad det gäller garantier på implantat så finns det via tillverkarna Motiva och Mentor. Du kan läsa mer om detta under "Olika typer av bröstimplantat".

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter

Fler frågor och svar inom "Betalning / priser, Innan operation"

Vilka läkemedel behövs efter fettsugning?

Hur bokar jag en tid på mottagningen hos Hans Vintertun?

Jag har piercing(ar). Ska de tas bort när jag kommer för operation?

Hur gör jag för att boka en preliminär operationstid?

Vilka kan boka en preliminär operationstid?

Hur förbereder jag mig inför min konsultation med dig, Johan?

När får jag veta att min preliminära tid är bekräftad?

Om jag har en preliminär operationstid, är jag bunden att ta den om jag ångrar mig?

När kommer min kallelse?

När får jag min faktura?

Vill du ha hjälp?

Se tillgängliga tider och boka konsultation hos oss på bokadirekt.se

Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.