Bröstförstoring 3D-simulering

Bröstförstoring 3D-simulering

Crisalix 3D simulerar resultatet

Genom att göra en 3D-simulering kan du få en uppfattning om hur resultatet kan bli efter en bröstförstoring. Detta är ett hjälpmedel för att kunna välja både vilken typ och vilken storlek på bröstimplantat som passar din kropp och dina önskemål. Vi använder Crisalix för att göra simuleringen, och där har vi möjlighet att simulera med alla de silikonimplantat som vi sedan kan välja på i verkligheten. Utöver 3D-simuleringen så är det också viktigt att göra ristestet för att få en uppfattning om hur resultatet blir i en BH efter bröstoperationen.

Val av bröstimplantat vid 3D-simulering

Vad ska man tänka på när man gör en 3D-simulering inför en bröstförstoring? Det är dels vilken storlek man ska välja (volymen), och även vilket slutresultat du är ute efter. Önskar du ett rundare och mer ”bolligt” utseende så kan det vara bra att välja ett styvare silikon. Vill du ha en mer naturlig form på brösten efter din bröstoperation så kan det vara bra att överväga ett mjukare silikon. Är du osäker på vad du ska välja för bröstimplantat för din 3D-simulering? Då kan vi föreslå ett par olika implantat om du beskriver ungefär vad det är för resultat du är ute efter.

Bröstimplantat - val av storlek

Fördelen med 3D-simulering av olika silikonimplantat vid bröstförstoring är att man kan prova olika storlekar för att se hur de kan skilja sig åt. Storleksvalet gör vi utifrån dina önskemål och förutsättningar (bröstbredd). Det är viktigt att tänka på att ju större volym som implantaten har, desto tyngre blir det att bära upp brösten och det är större risk för komplikationer samt blir snabbare en utveckling av häng om dina vävnader töjer sig med tiden. Det kan vara bra att även göra det så kallade ristestet för att du ska få en uppfattning om hur det kan bli i verkligheten med olika volymer i en BH. Du kan läsa mer om hur man gör ristestet i vår FAQ (klicka här, ”Hur gör jag ristestet?”). 

Bröstimplantat - val av profil

Beroende på vilken volym man väljer att simulera med så resulterar det också i en viss profil. Syftet med detta är att implantatet ska få plats i sidled på din bröstkorg. Om du väljer en större volym så resulterar det vanligen i att man måste välja en högre profil. Mindre volymer ger på samma sätt en lägre profil. Det är lätt att missförstå begreppet ”hög profil” som att implantaten har en ”hög” placering på bröstkorgen, och att en ”låg profil” skulle ha en lägre placering. Så är det inte. Oavsett om du har hög eller låg profil så sitter implantaten på samma ställe på bröstkorgen. Du kan läsa mer om olika profiler i vår FAQ (klicka här, ”Vad betyder det att det finns olika profiler på implantaten?”).

Mjukare silikon - naturligt resultat

Mjukare silikon ger en mer naturlig sluttning på bröstets övre del. Å andra sidan så är det något svårare att få en fyllnad högt upp med ett mjukare silikon även om du har en push-up BH. Om du är ute efter ett mer naturligt resultat så kan detta vara något som passar dig. 

Styvare silikon - rundare look

Ett implantat som har styvare silikon ger en rundare form på bröstet. Om du är ute efter en mer opererad look med fyllnad upptill på bröstet så är det en fördel att välja ett styvare silikon. Nackdelen kan vara att utan en BH så kan ett styvare implantat hos vissa uppfattas som ”bolligt”, vilket framför allt gäller större storlekar.

Olika bröstimplantat för 3D

De implantat som vi vanligen simulerar med är följande:

  • Motiva Round (styvare silikon)
  • Motiva Ergonomix (mjukt silikon)
  • Motiva Ergonomix2 (mjukt silikon med uppdaterat hölje)
  • Mentor Classic C1 (mjukt silikon)
  • Mentor Classic C2 (styvare silikon)
  • Mentor Xtra C1 (mjukt silikon, överfyllt för rundare resultat)

 

Vi kan givetvis simulera även med andra märken såsom t ex Polytech eller Mentor CPG (droppformade eller anatomiska bröstimplantat). I vår FAQ så hittar du en hel kategori med frågor och svar om olika implantat (klicka här, ”Olika typer av bröstimplantat”).

Åtkomst till dina 3D-bilder

När din 3D-simulering är skapad så skickar vi en länk till din mailadress. Det är Crisalix som står som avsändare för mailet. Titta i Skräpposten om du inte får mailet i din Inkorg. Du får då inbjudan om att skapa ett konto där du kommer åt dina 3D-bilder hur det kan bli efter en bröstförstoring med just dina förutsättningar.

Så tolkar du din 3D-simulering

Bilderna är skapade av en dator som gör en beräkning hur det kan se ut efter en operation. Detta är ett exempel på slutresultat och eftersom det finns andra faktorer än bara val av implantat som påverkar hur det blir efteråt så är det viktigt att komma ihåg att 3D-simuleringen inte garanterar utfallet efter en operation. Om man simulerar med implantat som ligger väldigt nära varandra i storlek så blir skillnaden liten och ligger därmed ofta inom felmarginalen. Om vårtgården sitter lägre än det undre bröstvecket, dvs det är ett häng på brösten, så är det ofta svårt att göra en 3D-simulering eftersom resultatet inte blir tillförlitligt.

Boka tid för bröstförstoring

Johan Thorfinn är specialist i plastikkirurgi och har många års erfarenhet av estetisk bröstkirurgi. Han utför bröstförstoring och många andra skönhetsingrepp på Plastikakademin i Linköping. Han har patienter som kommer även från Norrköping, resten av Östergötland och stora delar av övriga södra Sverige, och du kan läsa andra patienters omdömen här på Plastikguiden (klicka här, ”Recensioner”). 

Konsultation för bröstförstoring i Linköping Norrköping

Du bokar enkelt tid online på BokaDirekt.se för att komma på ett mottagningsbesök hos Johan Thorfinn för att diskutera en bröstförstoring. Alla konsultationer sker på Plastikakademin i Linköping. Om du vill göra din 3D-simulering innan besöket så är det bara en fördel. Det kan också vara bra att göra ristestet samt förbereda sig inför besöket genom att läsa i vår FAQ om Bröstförstoring. Då har du lättare att ställa frågor och mötet blir bättre för dig.

Operationstid för bröstförstoring

Du behöver ha varit på en konsultation på mottagningen för att kunna genomgå en bröstförstoring med silikonimplantat men du kan reservera din operationstid redan innan du har varit på konsultation. Det gör du genom att preliminärboka en tid för operation samtidigt som du bokar en konsultation. Läs mer på Plastikguiden om lediga operationsdatum och information om hur du bokar en operationstid för bröstförstoring (klicka här, ”Operationsdagar”). Johan Thorfinn utför alla operationer på Plastikakademin i Linköping.

Vill du göra en 3D-simulering?

Bilderna för 3D simuleringen tas med en vanlig kamera. Detta gör vi i samband med din konsultation. Du kan också skicka bilder till oss med mail. Instruktioner för hur du ska ta bilderna och vilken information vi behöver hittar du i vår FAQ (klicka här ”Hur gör jag en 3D-simulering med Crisalix?”).

Dela på sociala medier:

Facebook
Twitter
Öppna chatt
* AKUTA FRÅGOR FÖR NYOPERERADE PATIENTER HÄNVISAS TILL JOURTELEFONEN *
---------------------------
Hej
Kan vi hjälpa dig?
Vi delar aldrig ut dina uppgifter eller dränker dig i spam. När du godkänner att vi sparar din epostadress så kommer du ibland att få Plastikguidens nyhetsbrev. Du kan välja att lämna epostlistan när som helst.