Kaffe och rödvin

2016-06-23
Jag har gjort en estetisk behandling

---

Om rödvin och att dricka kaffe med sugrör....

  Dricka kaffe med sugrör  
                                                                                              

 

Det är OK att förändra utseendet på sin kropp - om jag inte instämde med detta påstående så skulle jag inte hålla på med det jag gör. Min jobbvardag som plastikkirurg består förstås många gånger av att operera sjuka och skadade, men om någon utomstående frågar mig så gör jag ingen hemlighet av att jag också till vardags arbetar med att utföra ingrepp vars syfte är att ändra utseendet/kroppen på mina patienter. Precis som att vi betalar för att gå till frisören, fixa naglarna eller tatuera oss så tycker jag inte att någon ska behöva tycka att det är pinsamt att gå till plastikkirurgen för att genomgå en skönhetsoperation. Men, man ska givetvis bara göra det för sin egen skull, inte för någon annans.

Jag har inte själv genomgått någon operation, men jag har många gånger använt botox och jag har nu också nyligen gjort en tandblekning. Det var viktigt att känna hur det känns att få injektionerna eftersom det gör det mycket lättare för mig att berätta för mina patienter hur de troligen kommer uppleva det hela, och det hade också en oväntad positiv effekt eftersom jag plötsligt noterade att jag inte går runt och kisar lika mycket som jag gjort tidigare.

Det blir ganska mycket kaffe om dagarna och ett och annat glas rödvin på helgen, och visst sätter det ofrånkomligen sina spår på tänderna. Jag tyckte därför att det kändes helt naturligt att försöka göra dem lite vitare, och det har varit väldigt lyckat. Mottagandet av Mariana på Stångå Tandklinik i Linköping var mycket bra, och jag kan faktiskt rekommendera detta för den som funderat på att prova (nej, jag får inte betalt för att säga det). Så nu blir det att dricka kaffe med sugrör de närmaste veckorna, och det röda vinet får anstå ett tag också.

Tandblekningen gjorde jag bara för min egen skull, och jag skäms inte för att berätta att jag tyckte att mina tänder skulle kännas  fräschare om de var lite vitare. Det förändrar kanske inte världen, men det var viktigt för mig. Jag tycker som sagt inte att någon ska behöva känna att det är pinsamt att vilja genomgå en behandling eller ingrepp för att ändra sitt utseende.

Ha en trevlig midsommar!

Johan Thorfinn, plastikkirurg