Gravidmage? Bukplastik kan vara lösningen.

2017-02-22
Slapp hud på magen efter graviditet är normalt men många tycker att det är jobbigt.

Bukplastik av Johan Thorfinn

När magen och bukväggen spänns ut i samband med en graviditet så töjs huden och musklerna. Månaderna efter förlossningen så drar en del av huden ihop sig igen, men många gånger så blir det ett visst överskott av hud på magen runt och nedanför naveln. Denna slappa hud upplever många är besvärlig då den till exempel gör det svårt att bära vissa kläder och att träna. Samma fenomen kan uppstå om man varit kraftigt överviktig och gått ner mycket i vikt.

Genom att göra en stor eller liten bukplastik så kan man reducera huden på magen och göra magen plattare och även strama upp musklerna i bukväggen. I vissa fall kompletterar man med fettsugning kring höfterna. Detta är ett ingrepp som brukar göra stor skillnad för de allra flesta och många gånger kraftigt minskar de bekymmer som man upplever med överskottshuden på magen.

Du kan nu enkelt boka en kostnadsfri konsultation hos mig på Plastikakademin via vårt online bokningssystem genom att klicka här. Du kan också läsa mer om bukplastik under Frågor & Svar genom att klicka här.  Välkommen!

Johan Thorfinn, plastikkirurg